Sadealue on saapumassa yöksi etelästä. Lunta saattaa pahimmassa (parhaassa) tapauksessa tulla jopa yli 20 cm, mutta ennusteessa on edelleen epävarmuuksia.

Etelästä tulevaan rintamavyöhykkeeseen alkaa vaikuttaa lännestä saapuva yläsola. Tämä vuorovaikutus vahvistaa sateita, joita saadaan maan etelä- ja itäosissa tiistain aikana. Päivällä hienohilamallit näyttivät sateen alkavan yöllä maan eteläosissa vetenä, mutta muuttuvan aamuyön aikana rännäksi ja lumeksi. Lunta voisi kertyä näiden näkemysten perusteella kertyvän maan etelä- ja itäosien sisämaassa yleisesti 10-20 cm, paikoin ehkä enemmänkin.

Suurta epävarmuutta kuitenkin nostattaa tuoreimmat (12z) globaalit malliajot. Sekä GFS, että Euroopan keskuksen mallit ovat vieneet sadealuetta itäisempää reittiä, jolloin suurin lumikertymä tulisi maan kaakkois- tai itäosiin, jonne lunta voisi kertyä keskiviikoksi ylimmillään noin 15-20 cm. Etelän sisäosiin lunta kertyisi ylimmillään "vain" 5-10 cm. Voipi siis olla, että huonoimmillaan (lumen ystävien kannalta) Helsingissä saadaan vain 1-5 cm lunta.

Eli jälleen kerran tilanne on vielä epävarma, alle vuorokausi ennustushetkestä. Vaikka tilanteessa on potentiaalia varsinaiselle lumimyräkälle, on siis myös mahdollista, että lumisateet jäävät vähemmälle ja painottuvat enemmän itään. Kannattaa siis aamulla vielä varmistaa mikä on viimeisin tilanne.

Yritän mahdollisesti päivittää twitteriä aamusella, mutta tämä on vielä epävarmaa.