Kevät antaa vielä odottaa itseään, vaikka hieman lauhempaan suuntaan ollaan menossa.

Viikko alkaa epävakaisissa merkeissä. Lännestä saapuu maanantaina matalapaine, johon liittyvät lumisateet painottuu Oulun lääniin ja Lappiin. Tiistaille mentäessä sadealue heikkenee pohjoisessa, mutta pieni matalan osakeskus saapuu maan eteläosiin. Tästä saadaan joitakin senttejä uutta lunta etelään. Muualla maassa on pääosin poutaa. Tiistaina lämpötilat ovat lounaassa nollassa, muualla on pikkupakkasta käsivartta lukuunottamatta.

Keskiviikoksi Suomeen vahvistuu heikko korkean selänne idästä. Sää on koko maassa pääosin poutaista, mutta melko pilvistä. Lämpötila on etelässä asteen pari suojan puolella, maan keskiosissa nollan tienoilla ja Lapissa -5 asteen molemmin puolin.

Torstaina Suomi näyttää kuuluvan vielä korkean selänteen alueeseen. Lähinnä maan eteläosissa voi tulla yksittäisiä kuuroja. Pilvipeite saattaa paikoin repeillä, mutta laajalti on pilvistä. Lämpötilat maan etelä- ja keskiosissa nollan tienoilla, Lapissa pikkupakkasta, Pohjois-Lapissa lähempänä -10 C.

Perjantaina erittäin laaja matalapaineen alue jyllää Keski- ja Etelä-Euroopassa. Suomessa sen sijaan näyttäisi korkeapainekeli jatkuvan. Sää on koko maassa poutaista, pilvipeite repeilee torstaita enemmän ja paikoin on osin aurinkoista. Lämpötilat etelässä nollassa tai hieman plussan puolella, muualla Pohjois-Lappia lukuunottamatta pikkupakkasta.

Viikonloppuna pikku hiljaa sää näyttäisi alkavan epävakaistua ja sunnuntaina saadaan ehkä sateita. Lämpötilojen osalta ei tästä eteenpäin vielä voi paljoa sanoa. Sunnuntaipäivän Euroopan keskuksen deterministinen ajo tuo seuraavalle viikolle suojasäätä jo Lappiin asti kun taas GFS näyttäisi viilentävät säätä. Fakta kuitenkin on, että auringon lämmittävä vaikutus alkaa nyt maaliskuussa kasvaa merkittävästi ja kuun puolivälin jälkeen vaaditaan jo melko kylmää ilmamassaa pitämään päivälämpötiloja pakkasen puolella etelässä. Eli nautitaan nyt näistä viimeisistä viikoista tätä talvea ja toivotaan, että muutos kevääseen tapahtuisi nopsasti, jotta pitkältä loskaepisodilta vältyttäisiin.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä