Kylmempi jakso on loppumassa tällä viikolla ja kevät jatkaa siitä mihin se jäi. Viikonloppuna saatetaan rikkoa etelässä jopa 20 astetta mikäli kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

Tätä ennen on kuitenkin luvassa yksi matalapaine tiistain ja keskiviikon kuluessa ja sen yhteydessä tuulet voi voimistua myrskylukemiin merialueilla. Yhtä voimakasta myräkkää kuin viime viikolla ei ole kuitenkaan luvassa, vaikka tuuli voi maa-alueilla tuntua voimakkaalta keskiviikkona, lähinnä idässä ja lounaassa. Yhden Islantilaisen mallin mukaan Pohjoisella Itämerellä ja Selkämerellä myrskyää keskiviikko-iltana matalapaineen solan saapuessa luoteesta.

Matalapaine tuo mukanaan myös sateita. Ensimmäinen sadealue saapuu tiistai päivän kuluessa Suomeen ja Helsingissä voi olla odotettavissa jonkin verran vesikuuroja illan mittaan tai mahdollisesti räntää, mikäli sateet viivästyy myöhään iltaan. Toinen sadealue saapuu keskiviikko aamuksi. Silloin sateet tulevat vetenä Helsingissä.

Tuon matalan ohitettua Suomen alkaa torstaina lounaasta jo hiipiä korkeapaine, joka alkaa varsinaisesti voimistua perjantaina. Lämpötilat nousevat tällöin paikoin yli 10 asteen. Viikonloppuun on kuitenkin sen verran aikaa, että tarkkoja lämpötiloja on vielä vaikea sanoa. GFS malliajot ovat vaihdelleet mielipiteissään jonkin verran, välillä luvaten 20 astetta etelään, välillä jääden 15 asteen tuntumaan. Tuo kaikkein lämpimin ilmamassa näyttää tällä hetkellä pysyttelevän Suomen ulkopuolella sunnuntaihin asti. Aivan uusin ajo ei näköjään tuo sitä edes Suomeen asti, joten hajontaa vielä on. Jokatapauksessa tuo korkeapaineen vahvistuminen viikonlopuksi näyttää melko varmalta, mutta se, kuinka lämmintä ilmamassaa pääsee Suomeen asti on vielä auki. Sitten viikon päästä mahdollinen matalapaine voisi tempaista mukanaan tuota lämmintä ilmamassaa Keski-Euroopasta ja tuoda sen hetkeksi tänne Suomeen, mutta siinä tuo hyöty alkaa olla vain väliaikainen.

Lämpimämpään suuntaan ollaan kuitenkin nyt menossa. Viimeistään tuon keskiviikon matalan ohitettua tiedetään varmemmin miltä viikonloppu näyttää.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan