Terps. Ulkoilureissulta kuvasatoa kamerakännykän toimesta. Sinivuokot kukkii, iltahyönteiset pörrää, lehdet on haravoitu ja valkolakkiset kaksijalkaiset alkavat äännellä voimakkaasti. Nämä ovat merkkejä siitä, että kohta alkaa nautittavin vuodenaika ja silloin kuvaamista vasta riittää. Eritoten odotellen ukkosia. Sitä ennen kuitenkin eilisiin saldoihin.

 

Klikkaa suuremmaksi

Tuuli on puhaltanut etelän suunnalta ja tuonut välillä hienoja yläpilviä näkyville. Samasta suunnasta on tosin saapunut myös ikävän paljon huonoa ilmanlaatua...

 

Klikkaa suuremmaksi

Mikäli vain Nokian pikkuriikkisen kameran tuottamasta tekeleestä saa selvää, on ilmanlaatu todella huono, ja se selvästi vaikuttaa myös näkyvyyteen, sillä kaukana olevia puitakin peittää harmaa utu. Etelästä ja idästä levinneet ruohikkopalojen savut, muut siitepölyt ja paikalliset katuhiekkapölyt peittää jopa aurinkoa paljain silmin havaittavasti. Onneksi on tulossa hiukan sateita, jotka tätä hillitsisi, mutta pääasia, että vasta vapun jälkeen.

 

Klikkaa suuremmaksi

Lunta ei ole enään päiviin näkynyt yleiskuvassa, mutta siellä täällä vielä on paikkoja, jossa sitä on säilynyt. Viikin Lammassaaressa on rinteessä, johon ei aurinko suoraan paista jäänyt suuri lumi/jää nokare, joka on sinnitellyt pitkään. Tosin sekin sulaa yli kymmenen asteen lämpötiloissa nopeata tahtia, vesi valuu siitä oikein virtana alas.

Olenpa tässä pohtinyt siirtää blogin jonnekin muualle, jossa kuvia voisi esittää paremmin eli jonkin sortin albumin muodossa. Vuodatus.net kun ei salli sisällyttää etusivulle jossain muualla sijaitsevaa sivua ja muokattavuus on aika minimissään. Täytyy katsella mikä olisi kuvien viemän tilan ja ulkomuodon kannalta paras ratkaisu.