Kesän ensimmäinen uutiskynnyksen ylittänyt ukkospäivä on sitten takana. Trombi, isoja rakeita ja mahdollisia supersoluja riitti maanantaina etenkin Itä-Suomessa. Aamupäivästä huomasin tutkakuvasta Ruotsista päin saapuvan ukkosrykelmän ja aloin odottamaan sitä mahdollisesti Helsinkiin. Tuo isoin rypäs kuitenkin kiersi Helsingin reippaasti matkaten pohjoisempaa reittiä, mutta nopeasti kehittyi myös Tallinnan edustalla kaksi solua, joilla oli otollisempi matkasuunnitelma. Vaikka ne molemmatkin kiersivät Helsingin itäpuolelta, toinen niistä toi ensimmäiset ukkosenjylinät ja hetken kestäneen sateen osiin Helsinkiä.

Itse lähdin kameran lainasta takaisin saatuani nopeasti kohti merta ja ehdin juuri ja juuri Herttoniemen rantaan kuvamaan kun solu viisti rannikkoa pitkin. Kovimmat sateet ja salamointi jäi pitkäksi aikaa merelle, mutta kyllä siitä jonkinlaisen kuvan sai. Tässä tutkakuva kyseisestä solusta kuvaamisen aikoihin.

Lähde : Helsinki Testbed

Lähde: Helsinki Testbed

Saavuttuani Herttoniemen rantaan oli pilven reunassa mielestäni havaittavissa mammatus pilviä. Ne olivat tosin hyvin lyhytaikaisia ja paikallisia. Kameran objektiivien vähyyden takia en saanut kunnon kuvia kyseisistä pilvistä, mutta näyttäviä ne olivat. Kyseiseltä päivältä tuli otettua monia kuvia, jatkoin mm. matkaa vielä Jollaksen kärkeen, jossa sai myrskystä kuvia estottomasti meren yli.

Kaikki kuvat löytyvät nyt siis Pbase kuvapalvelusta. Päädyin siihen yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden takia. Sivut ovat kokonaan nyt englanniksi, mutta laitan varmaan suomeksikin asiaa kunhan kerkiän.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset katsomaan lisää kuvia