Sää jatkuu keväisen lämpimänä etelässä.

Muuton ja remontin vuoksi päivittämisessä on ollut pitkähkö tauko. Pahoittelut tästä johtuen. Nyt alan kuitenkin pikku hiljaa päästä kiinni normaaliin aikatauluun ja päivitystahti tulee nopeutumaan.

Säämaailmassa ennusteet ovat olleet talvikuukausien jälkeen hyvin epävarmoja ja ennustetut säätilat ovat saman päivän ajoissakin vaihdelleet suuresti. Sama jatkuu ja niinpä pitkän luotettavan ennusteen tekeminen on vaikeaa. Tällä hetkellä melko luotettavan ennusteen raja kulkee ensi viikon tiistaihin asti.

Lauantaina matalapaineen keskus sijaitsee Länsi-Skandinaviassa ja siihen liittyvät sateet tuovat myös etelään vaihteeksi sadetta. Sade tulee Oulun läänin eteläpuolella silkkana vetenä, Oulun läänissä vetenä tai räntänä ja Lapissa pääosin lumena tai räntänä. Runsainta sade on Oulun läänin länsiosissa ja Länsi-Lapissa. Paikoin Länsi-Lappiin sataa lunta yli 10 cm. Vesisateita saadaan päivällä Länsi-Suomesta lähtien ja illalla sateita saadaan myös muualla maan etelä- ja keskiosissa. Lämpötilat ovat etelässä pilvisyydestä ja sateista riippuen n. +5...+10. Oulun läänissä liikutaan nollan molemmin puolin ja Lapissa on pakkasta.

Sunnuntaina sateet painottuvat maan pohjoisosiin. Sademäärät ovat selvästi vähäisempiä kuin lauantaina. Oulun läänissä saadaan vettä tai räntää, Lapissa lumi- ja räntäkuuroja. Maan etelä- ja keskisosissa on pääosin poutaa ja aurinkoista. Iltaa kohden sadekuurojen riski kasvaa etelästä alkaen. Lämpötilat ovat etelässä ja maan keskiosassa +10 asteen molemmin puolin, Oulun läänissäkin on plussaa ja lähinnä vain Pohjois-Lapissa on pakkasta.

Maanantaina lämmintä ilmamassaa levittäytyy pitkälle maan etelä- ja keskiosiin. Luvassa on toisaalta myös sen verran kosteutta ja sadetta, että lämpötilat eivät enään pääse nousemaan yli +10 asteen. Niinpä maan etelä- ja keskiosissa liikutaan +5..+10 asteen välillä vesikuurojen säestyksellä. Rintaman etupuolella Oulun läänissä ja osin maan keskiosissa sateet tulevat jo osin räntänä ja lumena lämpötilojen liikkuessa nollan molemmin puolin. Lapissa saadaan lumikuuroja pakkassäässä.

Tiistaina matalapaine näyttäisi saapuvan etelästä ja tuovan sateita etenkin maan eteläosiin. Muutenkin ensi viikko näyttää etelän osalta selvästi epävakaisemmalta viime aikaiseen säähän verrattuna. Muutoin en ensi viikkoa uskalla lähteä arvioimaan.

Tässä kaikki tällä kertaa. Kevät siis etenee etelässä tasaista tahtia ja Lapissa se antaa vielä odottaa itseään. Seuraava päivitys sunnuntai/maanantai tienoilla.