Myrsky on tuloillaan perjantaina.

Sateesta...Sade alkaa Helsingissä torstaina illalla 20.00 ja 22.00 aikoihin. Kovimmillaan täällä sataa perjantai aamuna klo. 6.00 aikoihin, jolloin vettä tulee rankastikin. Sade alkaa hellittämään iltapäivällä vaikka kuuroja esiintyy yleisesti. Perjantaina sateet ovat silkkaa vettä, mutta lauantaina ne muuttuvat etelämpänäkin mahdollisesti rännäksi tai lumeksi. Vielä ei tarkat sademallit yllä launtain iltaan, joten huomenna saan tietoon tarkemmin, missä ja milloin mahdollisesti lunta voi etelässäkin sadella.

Lämpötilasta...Koska matalapaineessa tuuli puhaltaa periaatteessta keskuksen ympäri vastapäivään tulee sen mukana ensin lämmintä ilmaa etelästä kunnes sen keskus alkaa olla kohdalla ja sen jälkipuolella tuulee taas luoteesta/pohjoisesta. Mallit ovat keskimäärin sitä mieltä, että lauantain vastaisena yönä alkaa matalan keskus ohittaa Suomea ja tuulet kääntyvät kylmälle puolelle, joten perjantai saadaan elellä vielä lämpimässä, tosin tuulisessä säässä ja lauantaina kun herää ollaan jo menossa kylmempään suuntaan. Tuuli mukaan laskettuna lauantai voi olla tuskaisen kylmältä tuntuva päivä, sillä esim. kahden asteen lämpötila ja 13 m/s tuuli saa ilman tuntumaan kuin olisi -5 astetta pakkasta.

Tuulesta...Kovat tuulet saavuttaa etelärannikon puolen päivän aikoihin perjantaina. Siitä ne voimistuvat iltaa kohti ja perjantai ilta on ehkä se hetki jolloin esim. merellä puhaltaa voimakkaimmin. Tosin eivät ne tuulet paljoa hellitä lauantain puolellakaan ja vasta sunnuntaita kohti aletaan päästä eroon kovista puuskista. Tuuli aiheuttaa melkoista aallokkoa Itämerellä. Merentutkimuslaitoksen aaltomallin mukaan merkitsevä aallonkorkeus on perjantai illassa n. 5-6 metrin luokkaa eli yksittäiset aallot voivat olla n. 11 metriä korkeita avomerellä.

Katsotaan myrskyä uudestaan torstai illassa.

Päivittäin uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan