Helle ja hieno sää saa ihmiset hurvittelemaan. Näistä hienoista päivistä on saatu nauttia jo enemmän kuin normaalina kesänä ja toivottavasti sama tahti jatkuu (etenkin kun oma loma on vasta edessä). Toistaiseksi kuitenkin sää on viilenemässä. Ensi viikon loppupuolella voidaan jäädä suuressa osassa maata jopa kymmeneen asteeseen päivisinkin. Totuttua viileämpi sää näyttäisi jatkuvan kuun loppuun asti, vaikka hieman ensi viikosta sää lämpenee. Näillä näkymin ensi viikon sunnuntai on viilein päivä ja yhden mallin mukaan Tamperetta myöten jäädään kymmeneen asteeseen. Suomen eteläpuolella on koko ajan lämpimämpää ilmaa lähettyvillä, joten voi olla, että joinakin päivinä voi tuo hieman lämpimämpi ilmamassa tulla vierailemaan eteläosiin. Kuitenkaan hellekelejä ei ole näköpiirissä.

Viime aikojen ukkosista puheenollen ensi viikon lauantai näyttäisi olevan todennäköisin päivä ukkosille etelä-Suomessa. Silloin matalapaine tuo kylmempää ilmaa ja Cape ja Li indeksit näyttäisi olevan suotuisia hieman kovemmille ukkosille. Tosin lähes joka päivä voi yksittäisiä ukkosia kehittyä.

Siinäpä on tämän kerran epävirallisia ennusteita, joiden pätevyydestä en mene ollenkaan takuuseen. Kuitenkin se näyttää olevan selvää, että viileämpää on nyt luvassa ja helteitä ei ole ainakaan monessa paikkaa tai monena päivänä loppukuusta luvassa.

Kuten luvattua, hupia pitää olla ja sitä on nyt lisätty kuvagalleriaan Linnanmäeltä torstailta. Siellä hieno sää houkutteli ihmisiä mm. Kieputtimeen, josta parhaimmat ilmeet on ikuistettu.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan