En ole oikein ehtinyt päivitellä töiden takia, mutta nyt nopeasti koitan katsastaa hieman tulevia päiviä.

Tämä viikon sään ykkösaihe on keskiviikon vastainen matalapaine. GFS malli ennustaa maanantai-illan ajossaan selkämerelle jopa 25 m/s tuulia, jotka ovat kyseisen mallin suurimmat arvot tämän "talven" myrskyille. En tosin tiedä onko se yksittäisen ajon tuottama hieman yliampuva ennuste vaiko ei, sillä en ole nyt vähään aikaan ehtinyt katsoa sen ennusteita. Malleissa on jonkin verran hajontaa, joten tarkkaa arviota tuulista en osaa nyt äkkiseltään sanoa. Myrskylukemiin kuitenkin todennäköisesti päästään.

Tuo matalapaine kulkee melko nopeasti Suomen ohi. Tuulet ovat voimakkaimmillaan keskiviikon vastaisena yönä, jolloin myös sataa paikoin melko rankasti. Tuulet ovatkin huipussaan melko lyhyen aikaa ja jo aamupäivällä ovat tuulet heikkenemään päin, tosin vielä niissä on ruutia. Auringon noustessa on etelässä selkeää jonkusen tunnin ajan.

Sateet tulee etelässä ja keskiosissa maata vetenä Oulun läänistä alkaen ehkä räntänä ja aivan lapissa voi tulla lunta.

Myrskyn jälkeen tuttuun tapaan viilenee torstaiksi ja perjantaiksi, mutta lauantaiksi uusi voimakas matalapaine saapuu etelään, jolloin ollaan nollan tuntumassa, lapissa ollaan kuitenkin kunnolla pakkasella.

Ensi viikon alussa sää näyttää jälleen lauhtuvan tutun lounaisvirtauksen ansiosta. Kuitenkin aivan jakson lopussa eli kahden viikon päässä voisi taas olla mahdollisuus talvisäälle koko maassa. Kuten ollaan jo totuttu, yhtä vuoristorataa mennään eikä talvi tunnu saavan otetta etelässä pidemmäksi aikaa sitten millään.

Kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan