Huh, hellettä. Lauantaina sekä sunnuntaina ja maanantaina rikotaan Suomessa helleraja. Ensi viikolla viilenee.

Lauantaina lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa yleisesti yli +20 ja eiköhän helleraja mene rikki monin paikoin. Rannikoilla meri viilentää useita asteita. Lapissa pilvisyys on runsaampaa ja paikoin tulee sadekuuroja. Lämpötilat +15 molemmin puolin.

Sunnuntaina hellettä on yleisesti maan etelä- ja keskiosissa. Hellettä saatetaan mitata aina Etelä-Lappia myöten. Uskoisin, että +30 asteen raja menee jossain päin rikki, vaikkakin se on kiikun kaakun. Kerrassaan fantastinen päivä tulossa, ellei jopa liian kuuma. Rannikoiden ja ehkä suurien vesistöjen lähistöllä meri viilentää jälleen useilla asteilla. Pölypyörteet ovat mahdollisia heikkotuulisessa ja lämpimässä säässä. Lapissa voi esiintyä ukkosta, lisäksi alueella tuuliväänteet ovat huomattavia, joten mikäli instabiiliuden määrä kasvaa lauantain malleissa, on konvektiokatsauksen tekeminen mahdollisesti tarpeen.

Maanantaina kylmä rintama on jo maan keskiosissa, sen pohjoispuolella ilma on selvästi edellispäiviä vilpoisempaa, mutta etelässä päästään vielä hellelukemiin, ehkä jopa lähelle +30 astetta. Maanantai saattaa olla sunnuntaina lämpimämpi rannikoilla, sillä tuuli puhaltaa enempi mantereen puolelta.

Tiistaina helleilmamassa on jo Suomen rajojen ulkopuolella. Etelässä voidaan päästä vielä yleisemmin yli +20 asteen, mutta Lapissa liikutaan +10 asteen molemmin puolin.

Viikon puolivälissä ilmamassa viilenee entisestään ja saattaa olla, että koko maassa jäädään jonain päivänä jopa alle +15 asteen päivisinkin.