Sää paranee huomattavasti. Suomen kaakkoispuolella oleva laaja korkeapaine pitää ainakin maan eteläosan kuivana ja melko aurinkoisena pitkälle ensi viikkoon. Níinpä Atlantilla muhivat matalapaineet joutuvat sen kierrättämänä kulkemaan Suomen pohjoispuolitse ja hienoa alkusyksyn säätä on luvassa nyt ainakin täksi viikoksi ja mahdollisesti myös ensi viikolle.

Paljon riippuukin siitä, kauanko tuo korkeapaine jaksaa pysytellä paikallaan ja voimissaan, jotta syksyiset sateet ja kylmyys pysyvät vielä poissa täältä Helsingistä. Näillä näkymin parhaassa tapauksessa hieno sää jatkuu jopa pari viikkoa, mutta muutos huonompaan voi yhtä hyvin tapahtua nopeastikin, sillä viime viikolla ei näin optimistiselta vielä näyttänyt. Lämpötilat ovat nyt aluksi jopa yli 20 asteen, mutta ITL ennustaa lauantaiksi 14 astetta. Jostain syystä en siihen usko, mutta saas nähdä lähempänä.

Hurrikaani Florence on näillä hetkillä lähimpänä Bermudaa ja se ohittanee saaren läheltä ykkösluokan hurrikaanina. Sen jälkipuolella on toinen trooppinen matala voimistumassa myrskyksi ja se seurannee lähes samaa rataa ja voi myöskin iskeä Bermudaan loppuviikosta.

Luentojen alettua voin kertoilla jotain nippelitietoutta, jota tulee eteen, kunhan se ei ole liian teoreettista. Tällä hetkellä keskitytään yhdellä kurssilla matalapaineiden syntymekanismiin. Katsotaan jos jotain kerrottavaa ilmenee.

Päivittäin uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan