Hirveän pilvijakson jälkeen on ainakin Helsingistä päästy nauttimaan aurinkolasikeleistä. Eilen kävin Viikissä bongailemassa lintuja ja sielläpä näkyi minulle kolme uutta tuttavuutta, mustaleppälintu, mustavaris ja harmaasorsa. Muita muuttolintuja oli mm. pikkutyllit, valkoposki-, kanadan- ja merihanhet, räksyt, tavi, metsäviklot ja isolepinkäinen. Eli paljon oli vilskettä pelloilla kuin myös poluilla.

 

Klikkaa suuremmaksi

Mustaleppälintu oli mainittu verkossa ja se keräsi bongariryppäitä yrittämään paikallistaa sen olinpaikkaa.

 

Klikkaa suuremmaksi 

Minun onnettomalla putkella ei ollut toivoakaan mulelin kuvaamisessa pellon poikki, mutta polun varrella poukkoili kivitasku, joka suostui kuvattavaksi.

 

Klikkaa suuremmaksi

Vaikka pellot oli jo pääosin sulia, oli polkujen varsilla lumivalleja ja isojakin lätäköitä. Niinpä kun vesi löysi tiensä tämmöisen lumiesteen läpi, sitä virtasi nopeasti hiekkaan sekoittuneena kohti matalammalla olevia peltoja.

 

Klikkaa suuremmaksi

Tänään sitten käytiin katsastamassa oliko mandariinisorsat enään keskustassa, eipä niitä näkynyt, vaan eräs sinisorsan ja luultavasti haapanan risteymä ja nämä naakat, joilla oli edelleenkin kylmä katse silmissään.

 

Klikkaa suuremmaksi

Pulut eivät sen sijaan stressaantuneet vaan rentoutuivat lämpimässä auringonpaisteessa.

 

Klikkaa suuremmaksi

Hieno keli. Aurinkoa hieman peitti cirrocumulus- pilvet, mutta ne eivät pahemmin menoa viilentäneet, toisin kuin melko kylmästi puhaltanut merituuli.