Sadealue kulkee tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Helsingin yli ja sen jälkeen virtaus kääntyy etelään, jolloin lämpötila alkaa nousta huomattavasti.

Atlantilla on syksyiseen tapaan oikea matalapaineiden röykkiö, joista yksi kulkee siis nyt Suomen yli. Viikon keskivaiheilla häiriöistä kehittyy yksi voimakas matalapaine Islannin pohjoispuolelle ja se siis saa tuulen puhaltamaan suoraan etelästä muutaman päivän ajan alkaen torstai illasta. Näin ollen perjantai ja lauantai ovat hyvin lämpimiä verrattuna viime aikaisiin keleihin.

Torstaina vallitsee korkeapaine ja sää on poutaista. Valitettavasti näin syksyllä korkeapaine ei suoraan tarkoita selkeää säätä, joten auringon pilkahdukset ovat paikallisia ja sää on lämpimästä kelistä huolimatta melko pilvistä.

Nyt illalla sateet näyttää tulevan rannikolla vetenä, mutta sisämaassa räntänä tai lumena. Näyttääkin siltä, että kaikki tämän viikon sateet ovat Helsingissä vettä, pienellä varauksella nyt saapuvan sadealueen suhteen.

Sateita tulee silloin tällöin torstaita lukuunottamatta. Niiden tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, mutta näillä näkymin perjantain vastainen yö ja sunnuntai ovat ehkä todennäköisimpiä vaihtoehtoja.

Ensi viikon alku näyttää taas mukavalta, kun korkeapaine voimistuu ja pitää sään poutaisena ainakin maanantain ja tiistain. Silloin lämpötila ei enään nouse, mutta pysyttelee vielä plussan puolella.

Marraskuussa on ollut yksi myrskypäivä, nimittäin kuun ensimmäinen. Keskimäärin marraskuussa on noin. 3,8 myrskyisää päivää ja joulukuussa hieman yli 4. Tällä tahdilla ainakin marraskuun keskiarvosta ollaan jäämässä sillä mallit eivät lupaile myrskyä lähiaikoina. Myöskin koko vuoden myrskypäivät ovat vielä varsin alhaiset. Tänä vuonna on seitsemänä päivänä myrskynnyt kun keskimäärin päiviä on noin hieman yli 20. Eli jos keskiarvoon halutaan päästä niin melkoiset karkelot tulisi joulukuussa olla.

Uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan