Ilmamassa on pitkän kylmän jakson jälkeen lämpenemässä pikku hiljaa ja ensi viikolla ollaan jälleen ajankohdan keskiarvon tienoilla.

Lähipäivinä yöt ovat kylmiä ja pakkasta tai hallaa esiintyy lähes koko maassa.

Huomenna tiistaina sadekuuroja saadaan melko yleisesti maan etelä- ja keskiosissa rannikoita lukuunottamatta. Lännessä ja Keski-Suomessa on pieni mahdollisuus, että sisämaassa sadekuuroissa voi esiintyä myös ukkosta. Keski-Lapissa saadaan myös vesi- tai räntäkuuroja. Aurinko pääsee paistamaan kumpupilvien lomasta etenkin maan etelä- ja keskiosissa. Lämpötilat pääsevät kohoamaan 10..15 asteen välille kun taas Lapissa liikutaan +5 asteen tienoilla.

Keskiviikkona sadekuurot ovat tiistaita paikallisempia. Pilvisyys on hieman runsaampaa, mutta rannikoilla on poutaisinta ja selkeintä. Lämpötilat kohoavat parilla asteella tiistain lukemista. Etelässä päästään +15 asteen tienoille.

Torstaina sadekuurot vähenevät entisestään ja painottuvat maan eteläosiin. Korkeapaine vahvistuu Suomeen luoteesta lähtien ja niinpä sää on Lapissa jo poutaista ja osin aurinkoista. Lapissa ilmamassa pysyttelee kylmänä ja siellä onkin odotettavissa kylmiä öitä. Päivällä kuitenkin lämpötilat kohoavat lähelle +10 astetta, etelässä liikutaan pilvisyydestä ja sadekuuroista riippuen +10 ja +16 asteen välillä.

Perjantaina Suomi kuuluu laajalti korkeapaineen alueeseen. Mallierot alkavat kuitenkin kasvaa ja yläsola saattaa pitää päivän kuurosateisempana kuin mitä GFS malli näyttää. Näillä näkymin päivä on kuitenkin pääosin poutainen suuressa osassa maata ja osin aurinkoinen, mutta etelässä kehittyy kumpupilviä ja yksittäiset sadekuurot ovat mahdollisia. Lämpötilat ovat pääasiassa torstain lukemissa.

Loppuviikolla korkeapaine siirtyy enempi Suomen länsipuolelle. Se pumppaa hieman lämpimämpää ilmaa länsipuolitse Suomeen, jolloin päivälämpötilat voivat pilvisyydestä riippuen kohota etelässä hieman +15 asteen yläpuolelle. Pohjoisempanakin sää lämpenee, pilvisyydestä riippuen tietenkin. Sateet jäävät vähiin, mutta paikallisia sadekuuroja voi tulla.

Ensi viikon alussa korkeapaineen myötä lännestä yrittää Suomeen saapua lämpimämpää ilmamassaa, jolloin päivälämpötilat nousisivat n. +20 asteen tienoille etelässä. Mitään helleilmaa ei ole vielä näköpiirissä.