Kesän hitaasti tullessa voi vielä nauttia talvisista auringonlaskuista etenkin tällä viikolla, kun sää pysyy selkeänä ja talvelle tyypillisesti ilmansaastepitoisuudet ovat korkealla luodet hienoja auringonnousuja ja laskuja. Viime sunnuntaina kävin Helsingin kaivarissa, jossa kymmenet ihmiset olivat lähteneet ulkoilemaan leutoon säähän jään peittämälle merelle. Vaikka päivä oli ollut hyvinkin keväinen, illan tullen kun auringon lämmittävä vaikutus alkoi hiipua pakkanen kiristyi nopeasti ja kova jään pintaa pitkin puhaltanut viima sai jälleen muistuttaa talvesta. Kuitenkin auringonlasku oli hieno ja sai tyypilliseen tapaan horisontin hehkumaan punaisena.

Klikkaa suuremmaksi         Klikkaa suuremmaksi

Näkymä Uunisaaren edustan jäältä puoli seitsemän aikoihin. Erimuotoiset cirrus-pilvet heijastavat hienosti jo laskenneen auringon valoa.

Klikkaa suuremmaksi Mielenkiintoisimpia ihmeteltäviä taivaalla olivat nämä pitkulaiset cirrus-pilvet. Ne saattavat olla lentokoneiden tuottamien vesihöyryvanojen jäännöksiä.

Klikkaa suuremmaksi Hieno sää sai monet ihmiset liikeelle, meren päällä oli liikennettä jo melkein kesän tahtiin. Kova tuuli meren yllä edesauttoi jääsurffaajia melkoisesti.