Ennakoitu  voimakas myrsky on siis toteutumassa perjantaina.

Myrskykeskus suorittaa voimakkaan syklogeneesin Islannin ja Norjan välissä torstain aikana ja saapuu voimakkaimmillaan Norjan rannikolle ja siitä edelleen Suomen yli, jolloin se on jo hiljalleen täyttymässä.

Myrsky liittyy hyvin voimakkaaseen ylätroposfäärin suihkuvirtaukseen, joka voi vielä hieman muuttaa matalan tarkkaa reittiä ennen sen saapumista perjantain aikana.

Matala tuo myös voimakkaita sateita, mutta etelärannikko näyttää siltä osin säästyvän pahimmilta. Erityisesti Pohjanmaalla voi sateita tulla runsaasti torstain illan ja yön aikana.

Tuulet ovat etelässä vaarallisen voimakkaita. Ilmatieteen laitos ennustaa sisämaahankin kovaa tuulta ja puuskissa jopa myrskylukemia. Tuuli voi aiheuttaa vahinkoja ja ulkona liikuttaessa kannattaa olla valppaana lentävien roskien tai puiden kaatumisten varalta.

Merellä mallit antavat myrskylukemia suurelle osalle merialueista. Tarkkaa tietoa ei minulla ole tuulien tarkoista arvoista. Ilmatieteenlaitoksen etusivulla puhutaan jopa 25-30 m/s tuulista, mutta tuo saattaa olla hiukan yliampuva arvio, ellei sitten Hirlam malli ole semmoisia arvoja ajossaan antanut. Globaalit mallit antavat "tavallisia" myrskylukemia, mutta voi olla, että Hirlam pystyy pienemmän hilavälin ansiosta tarkempiin ennusteisiin tuulen suhteen. 

Aaltojen korkeutta ennustava aaltomalli antaa pohjoiselle Itämerelle ja Suomenlahdelle maksimissaan n. 6 metrin merkitsevää aallokkoa eli yksittäisia 11 metrin aaltoja esiintyy.

Katsotaan myrskyä uudestaan torstaina jos siihen on aihetta.