Lyhyt päivitys edelliseen kirjoitukseen.

Tämän päivän instabiilius jäänee vaatimattomaksi ja ukkosten todennäköisyys on pieni. Sadekuuroja kehittyy Keski-Suomen tienoille, mutta salamointi on heikkoa tai olematonta. Melko voimakkaan tuuliväänteen myötä mahdollisissa konvektiivissa soluissa voi esiintyä kuitenkin paikallisia puuskia.

Ilmamassa maan eteläosissa on hyvin lämmintä, lämpimintä tänä keväänä. Helleraja saattaa mennä rikki jossain päin maan eteläosia ennen kylmän rintaman saapumista. Muutos ensi viikolle onkin suuri, sillä lämpötilat tippuvat paikoin yli 10 asteella. Ilmamassan lämpötila (850 hPa) laskee tästä päivästä huomiseksi etelässä n. 15 astetta. Ilmamassa näyttäisi pysyvän koko ensi viikon keskiarvon alapuolella ja kevät tyssää toistaiseksi.

Yhdysvalloissa saatiin viime yönä runsaasti vahinkoja aiheuttavia supersoluja. 19 ihmistä on ainakin menehtynyt tornadojen tuhottua kokonaisia kortteleita Oklahoman ja Missourin osavaltioissa. Vaarallisista ukkosista, jotka ovat sisältäneet tornadoja, isoja rakeita tai voimakkaita tuulenpuuskia, on saatu jo yli 300 havaintoa. Tornadoista on tullut raportteja toistaiseksi 36, luku joka varmaan tulee kasvamaan päivän valjetessa alueella. Ilmakehä suosi suuria ja voimakkaita tornadoja ja suurin osa kuollonuhreista menehtyi muutamasta erityisen voimakkaasta solusta. Samaa rataa ollaan menossa vielä tänäänkin. Georgian ja Etelä-Carolinan osavaltiot ovat Storm Prediction Centerin antamalla moderate risk alueella. Uusi rajuilmoja kehittävä matalapaine on myös saapumassa tiistai-torstai aikavälillä.

Seuraava päivitys keskiviikkona.