Sää jatkuu kesäisen lämpimänä ainakin perjantaihin asti. Sen jälkeen palataan 20-25 asteen tienoille mahdollisesti ukkosten kera.

Ilmamassa on lämpimimmillään tiistaista perjantaihin GFS mallin parviajon mukaan. Sademäärät jäävät olemattomiin lukuunottamatta ensialkuun Lappia. Keskiviikon jälkeen sadekuuroja aletaan saada muuallakin maassa.

Edelliseen päivitykseen liittyen se aurinkoisempi vaihtoehto pääsi toteutumaan kun Suomeen kehittynyt korkeapaine esti kaakkoisten matalapaineiden reitin. Tuo korkeapaine alkaa keskiviikon kuluessa pikku hiljaa hivuttautua itäänpäin pitäen meillä lämpimän kaakkoisen ilmavirtauksen. Siihen asti meillä on aurinkoista ja lämmintä. Lämpötilat kohoavat etelässä joka päivä hellelukemiin ja tiistai sekä keskiviikko näyttäisi olevan lämpimimmät päivät. Silloin voidaan päästä lähelle +30.

Sateita saadaan ensialkuun vain Lapissa. Siellä kulkee matalan osakeskus maanantaina. Tiistai on koko maassa lähes täysin poutainen. Keskiviikkona korkeapaineen painopisteen siirtyessä itään pääsee lounaaseen ja etelään sade- ja ukkoskuuroja. Torstaille mentäessä ennustettavuus alkaa jo hieman kärsiä. Näyttäisi siltä, että ensin Atlantilla olevan matalapaineen osakeskus Norjan tuntumassa tuo sadekuuroja  läntiseen Suomeen. Sen heikentyessä perjantaiksi saapuu Euroopan keskuksen mallin mukaan etelästä matalapaine. GFS malli on hiukan samalla suunnalla, mutta tuo matalan myöhemmin ja heikompana. Muut mallit ovat siellä sun täällä eikä niistä oikeen saa selkeää keskiarvoa. NOGAPS malli on yleiskuvaltaan samalla kannalla kuin Euroopan keskuksen malli. Molemmat pyörittävät matalapaineina Suomen eteläpuolella lauantaille mentäessä.

Niinpä yhteenvetona lämmintä säätä ja aurinkoa on pääosin luvassa perjantaihin asti. Keskiviikosta lähtien sadekuurojen riski kasvaa ja ukkostakin esiintyy. Lauantaille mentäessä matalapaineet voi tuoda runsaampia sateita ja ukkosia enemmältikin. Silloin lämpötilat laskevat n. +20-25 tienoille.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan