Lyhyt pikku päivitys. Ehdin tuossa nopsasti vilkaista yhtä mallisivustoa. Mallin mukaan jo tämän viikon lopulla aletaan saamaan hieman esimakua tulevasta viilenemisestä ja Keski-Suomessa jäädään 10 asteen tuntumaan. Sitten ei huomattavampaa muutosta ole tulossa satunnaisia päiviä lukuunottamatta. 15 asteeseen tulla jäämääm etelässäkin tästä etiäppäin.

Edellisessä kirjoituksessa luvatusta myrskystä sen verran, että se ei näytä nyt iskevän Suomeen voimakkaimmillaan, vaan alkaa jo Norjan rannikkoa lähestyessään täyttyä. Kuitenkin Brittein saarille, Norjan rannikolle ja muillekin länsi-Atlantin rannikkovaltioille on tulossa tuuliset oltavat siinä 16-19 syyskuuta ensimmäisen myrskyn osalta. Sateita on kuitenkin Suomeenkin tulossa yllin kyllin tuon järjestelmän mukana.

Atlantilla on näillä hetkillä syntymässä uusi trooppinen myrsky, joka on perjantaina kehittymässä hurrikaaniksi. Se on sen verran kaukana Atlantilla, että tarkka ennuste on vielä päivien päässä, mutta Bermuda on sen todennäköisin kohde ja luultavasti Itä-Usan rannikko säästyy sen tuulilta, ellei muutoksia tapahdu. Muut trooppiset aallot Atlantilla eivät vielä ole kehittymässä myrskyiksi, mutta muutamien päivien sisällä päästyään suotuisimmille vesille nekin voivat saada nimet.

Huomenna saan Saksan maalta uuden objektiivin, Canon 24-105mm L f4 IS, niille joille nuo merkit jotain kertovat. Tähän asti suurin ongelma on ollut se, että minulla on ollut käytössä periaatteessa vain laajakulmaobjektiivi sekä telezoomi eli 10-22mm ja 70-300mm. Nyt tuleva objektiivi täyttää tuon aukon kerrassaan mainiosti ja on sitä paitsi yksi hienoimmista objektiiveista mitä Canon on tehnyt, joten toivottavasti se alkaa näkymään myös kuvissa. Tosin kuvaaja ne kuvat kuvaa, ei välineistö.

Mutta katsotaan sitten huomenna tai keskiviikkona minkälaista jälkeä tuo objektiivi saa aikaan, joten siihen asti, heipä hei ja hyvää syssyn jatkoa!

Päivittäin lisää kuvia alla olevasta linkistä!

66288740.9EWB9YEs.jpg