1941493.jpg

Pohjois-Lapin yli kulkee matalapaine, joka voimistaa tuulia etenkin maan länsiosissa.

1941501.jpg

Norjan pohjoisrannikkoa lähestyy n. 970 hPa myrskymatalapaine. Sen voimakkaimmat tuulet saapuvat Suomen länsirannikolle puolen päivän paikkeilla. Läntisille merialueille on annettu myrskyvaroitus 21 m/s. Lisäksi lännessä maa-alueilla tuuli voi olla huomenna vaarallisen voimakasta.

Aamu valkenee rannikolla aurinkoisena ja tuulisena. Voimakkain tuulialue liittyy matalan solaan, johon liittyy vanhan okluusiorintaman jäänteet. Pilvisyys on solassa runsaampaa ja kuuroja esiintyy melko yleisesti iltapäivän aikana.

Lännessä tuuli on navakkaa sisämaassa. Puuskissa tuulet kohoavat laajalla alueella rannikon läheisyydessä ja sisämaassa 15-20 m/s välille. Alueen pohjoisosissa voimakkaimmat tuulet puhaltavat puolen päivän paikkeilla ja etelämpänä iltapäivällä. Voimakkaimmat puuskat ovat n. 20-22 m/s, etenkin mikäli aurinko pääsee paistamaan iltapäivän aikana punaisella alueella. Tällöin on odotettavissa mahdollisesti kohtalaisesti tuulivahinkoja, etenkin kun maa ei ole vielä roudassa ja puissa on vielä lehdet tallessa.

Tuulet heikkenevät illan mittaan.