Erittäin lyhyt päivitys. Kaamea viikko yliopistolla on ohi ja nyt on jopa hieman vapaata ja lähdenkin tästä muutaman tunnin päästä Tukholmaan pariksi päivää.

Sateen mahdollisuus on lähes koko ajan ilmassa lähipäivinä, myös huomenna maanantaina.Tiistaina illalla voi olla pidempi tauko, joka jatkuu keskiviikolle, jolloin kuitenkin voi edelleen sadekuuroja tulla. Torstai näyttää sen sijaan täysin poutaiselta.

Perjantaina voi jälleen tulla sadetta, mutta ei ehkä niin rankasti kuin lähipäivinä. Tästä päivästä mallit ovat tosin erimieltä. Samaa mieltä ne ovat siitä, että matalapaine kehittyy Itämeren ylittäessään. Se mistä ne ovat erimieltä on se, mitä reittiä ja kuinka voimakkaana se esiintyy missäkin. GFS malli on jo parin päivän ajan ennustanut eteläiselle Itämerelle, ehkä enemmän Saksan rannikolle myrskyä. Tuuli leviää lauantaille mentäessä myös meille päin ja silloin nykyinen ennuste lupailee Itämerelle lauantaina n. 18 m/s. Se näyttää toistaikseksi tuulisimmalta päivältä tänä syksynä, mutta kuten edellisetkin tuuliennusteet, niin myös tämä voi vaihdella suuresti mallien erimielisyyksien johdosta.

Jokatapauksessa sää on samankaltaista torstaihin asti, jolloin lämmin virtaus heikkenee ja lämpötila jää alle kymmenen asteen. Viikonlopulla voidaan jäädä alle viidenkin asteen riippuen matalan kulkureitistä. Sitä pidemmälle ei syksyllä uskalla hyvin mielin ennustaa, joten palataan tarkemmin kun palailen Ruotsin maalta.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan