Voimakas matalapaine kulkee yön aikana Perämeren kautta Lappiin. Tuulet ovat nyt jo voimakkaita, merellä ollaan jo paikoin myrskylukemissa. Sadetta saadaan parhaillaan etelässä ja sitä tulee myös melko rankasti. Sateet alkavat kuitenkin heiketä alkuyön tunteina.

Voimakkaimmillaan tuulet ovat aamulla kahdeksan aikoihin ja silloin esimerkiksi etelässä on selkeää hetken aikaa. Tuulet ovat Ilmatieteen laitoksen ennusteessa maksimissaan merellä 25 m/s luokkaa ja maa-alueillakin varoitetaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta.

Aallonkorkeuden ennustetaan saavuttavan Pohjoisella Itämerellä 5-6 m merkitsevä korkeus.

Tuulivahinkoja tulee melko todennäköisesti esiintymään roudan puutteen vuoksi. Lisäksi European Storm Forecast Experiment sivusto varoittaa jopa mahdollisista tornadoista, koska alailmakehän tuulenväänne on hyvin voimakas ja voi saada aikaan pyörteikkäitä tuulia. Tämä on kuitenkin hyvin epätodennäköistä.

Myrskyn ohitettua ilma kylmenee ja torstain matalapaine voi tuoda Helsinkiinkin muutamia senttejä lunta, joka jää loppuviikoksi maahan kun sää pysyttelee nollan tienoilla päivällä ja yöllä hiukan pakkasella. Ensi viikolla sää jatkuu keskimäärin nollan tienoilla Helsingissä, joten talvisemmaksi sää on hiukan muuttumassa.