Lyhyt päivitys joulun säähän.

Viime kerralla veikattu lumiraja pitää suunnilleen paikkaansa. Lauantaina illan aikana eteläosien yli kulkee sadealue, jossa näillä näkymin rintaman eteläpuolella sateet tulevat vetenä ja pohjoispuolella voi tulla lunta tai räntää. Lähellä pääkaupunkiseutua voi tulla hieman jopa lunta tai jäätäviä sateita, mutta heti rintaman ylityksen jälkeen sää lämpenee lähelle viittä astetta lännessä ja etelässä. Näin ollen osa tuosta lumipeitteestä sulaa aattoon mentäessä tai aattona.

Etelässä voi olla laikuttain alueita, joissa lunta siis hieman aattona on. Riippuukin määrityksestä, minkälainen on valkoinen joulu ja paljon lunta tulisi olla.

Keskiviikkona tullut ohut lumipeite Helsinkiin ei ole sulanut aivan yhtä nopeasti kuin olisin veikannut, johtuen suht selkeästä säästä ja voimakkaasta ulossäteilystä. Näin 2 metrin lämpötila on selvästi plussalla, mutta maanpinnassa on kylmempää eikä jää/lumi pääse nopeasti sulamaan.

Eli lumitilanne pysyy melko samana tai vähenee etelässä ja lännessä. Keski-Suomessa ja idässä voi aattoon mennessä tulla pikkusen lumisempi joulu.

Aattona ollaan etelässä vielä hieman plussalla, joulupäivänä koko maassa on pakkasta. Tiistaiksi sää lämpenee jälleen hiukan ja pitkän ennusteen mukaan ensi viikon loppupuolella lämpenee jälleen selvästi ja uuttavuotta vietetään plussalla lähes koko maassa.

Nyt hyvää joulua kaikille ja palataan uusin kuvioin ja kuvin lähempänä loppuviikkoa.

Tästä pääset kuvagalleriaan