Lyhyt päivitys jälleen.

Ensi viikko vietetään suuressa osassa maata pakkasella, välillä rannikoilla ja lännessä ollaan suojan puolella. Sateita saadaan tiistaina maan länsiosissa, aina lounaasta Luoteis-Lappiin. Lännessä sateet tulevat osin räntänä ja lounaassa ehkä vetenä. Tästä eteenpäin sateet painottuvat maan etelä- ja keskiosiin, pohjoisessa vallitsee heikko korkean selänne ja sää pääosin poutaista. Loppuviikolla ilmamassa näyttäisi ehkä lämpenevän etelästä alkaen.

Matalapaineiden reiteissä ja ajoituksissa voi ensi viikolla esiintyä eroja, sillä ohjaavat virtaukset ovat heikkoja eikä voimakasta zonaalista virtausta ole tulossa.

Jokatapauksessa viime vuosiin verrattuna varsin mukavan talvinen viikko tulossa, vaikka etenkin lounaassa suojakeli ei kartuta lumipeitettä merkittävästi.

Jouluun on vielä aikaa ja tietokonemallit eivät sinne asti yllä, ainoastaan GFS malli ulottuu 23 päivään asti. Sen pääajo näyttää hauskasti arktista ilmamassaa eteläiseen Suomeen, mutta tämän ennustusarvo on lähes nolla. Ensimmäisiä todellisia arvauksia joulun säästä voidaan alkaa esittää hieman yli viikon päästä.

Seuraava päivitys tulee todennäköisesti vasta 15. päivä maanantaina eli yli viikon päästä, matkasta johtuen. Silloin on koulukiireet jo ohi ja vihdoinkin pääsee normaaliin päivitysrytmiin. Tällöin voidaan siis katsoa jo ensimmäisen kerran joulun säätä.