Sää on koko ajan muuttumassa kesäisenpään suuntaan. Tämän huomaa paitsi lämpömittarista, myös kukkien kasvavasta määrästä, muuttolintujen saapumisesta ja kesäisistä sadekuuroista. Aurinko lämmittää huomattavasti, sillä yön nollakeleistä noustaan hetkessä aamuntunteina yli kymmenen asteen. Valitettavasti kevääseen kuuluu aina jonkin sortin takatalvi, ja hieman takapakkia ollaan menossa vapun tienoina ja siitä alkavalla viikolla. Kuitenkin paksujen takkien päivät ovat luetut.

Perjantaina käväsin auringonlaskun aikaan kaivarin suunnalla ja siellä olikin merkki kesän tulosta kun juuri autosta ulos astuttuani iski niskaan kunnon parin minuutin sadekuuro. Se kasteli ulkonaliikkujat melko tehokkaasti ja sai aikaan sateenkaarenkin. Sateen päätyttyä riitti nähtävää muutenkin.

Klikkaa suuremmaksi

Kuuro meni ohi ja muutamia pilvenriekaleita jäi loistamaan auringonlaskuun.

 

Klikkaa suuremmaksi

Jäät ovat lähes kaikonneet ja veneilykausi alkaa jo pikku hiljaa. Vielä paatit kuitenkin pysyttelee rannassa talviturkin heittoa odotellessa.

 

Klikkaa suuremmaksi

Melko tyyni sää oli. Suojaamattomat sormet kylläkin jäätyi vielä melko tehokkaasti. Ajatella, että parin kuukauden päästä pääsee jo polskimaan mereenkin. No, mikä ettei jo nytkin.

Klikkaa suuremmaksi

Uunisaaren ulkosuihku ei tänä vuonna ole vettä alas ryöpsäyttänyt, tosin takana kummitteleva sadekuuro on senkin edestä.