1941489.jpg

Lännestä on saapumassa matalapaine, johon liittyen tuulet voimistuvat merialueilla myrskyksi ja maa-alueillakin paikoin vaarallisen voimakkaiksi.

2071414.jpg

Merellä tuulet saattavat yltyä 24 m/s Pohjoisella Itämerellä ja myrskyä on luvassa myös muilla merialueilla. Maa-alueilla voimakkaimmat tuulet osuvat saapuvan pintasolan etupuolelle. Samaan alueeseen osuu myös sateita, jotka lämpimän advektion ohella pitävät rajakerroksen lämpötilaprofiilin kostea-adiabaattisena. Tällöin alle kilometrin korkeudella puhaltavat voimakkaat tuulet eivät pääse tehokkaasti sekoittumaan maanpinnalle asti. Jonkin verran mekaanista turbulenssia esiintyy ja puuskat voivat yltää sisämaassa ylimmillään n. 20 m/s. Maan keski- ja itäosien suurten järvien läheisyydessä tuuli saattaa vähäisemmän kitkan ansiosta yltyä kovaksi ja aiheuttaa ranta-alueilla vähäisiä tuulituhoja. Suurin riski tuulivahingoille on kuitenkin meren rannikkoalueilla, jossa tuuli yltyy illan aikana kovaksi. Paikallisia tuulivahinkoja on odotettavissa. Pääkaupunkiseudulla kovimmat tuulet alkavat puhaltaa kahdeksan jälkeen illalla ollen voimakkaimmillaan n. iltakymmenen tai yhdentoista tienoilla.

Luvassa ei ole yhtä kova tai yhtä laajalle ulottuva myräkkä kuin viikko sitten. Joitakin tuhansia kotitalouksia voi olla sähköttä illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana.