Koska säätilassa ei ole tapahtunut suuria muutoksia on päivitystahti ollut verkkaista. Alkuviikollakaan tahti ei muutu, joten jätän päivittäisen sääkatsauksen väliin.

Seuraava mielenkiinto kohdistuu ensi viikon torstain tienoille. Euroopan keskuksen malli on nyt muutamia päiviä vihjaillut mahdollisesta lännestä saapuvasta myrskystä. GFS malli puolestaan ei tähän kelkkaan ole lähtenyt mukaan ja on enimmillään veikannut voimakasta matalaa, joka kulkee Norjan rannikkoa pitkin pohjoiseen, jolla ei pahemmin olisi vaikutuksia Suomeen. Toinen amerikkalainen malli NOGAPS on hieman agressiivisempi ja nappaa tuon Euroopan keskuksen matalan, mutta pitää suurimman energian Islannin koillispuolella olevalla matalalla.

Britannian UKMO on yllättävän samaa mieltä Euroopan keskuksen kanssa matalan ajoituksessa ja sijainnissa, tosin UKMO pitää matalan aavistuksen heikompana.

Muut tietokonemallit ovat vähän sinne sun tänne. Kuitenkin torstain tienoilla saattaa olla myrskyn aineksia, mutta odotellaan kärsivällisesti mitä sieltä on tulossa.

NAO ja AO indeksejä tutkailtaessa odottelisin kyllä, että kuun loppuun mennessä saadaan ainakin yksi myrsky. Arktinen oskillaatio on seuraavien päivien kuluessa saavuttamassa huippunsa ja niinpä tuo torstain myrsky on hyvinkin mahdollinen. Loppukuulle AO on menossa neutraaliksi ja NAO ehkä negatiiviseksi. Veikkaisin, että mahdollisesti parin viikon kuluttua tai kuun viimeisellä viikolla sää viilenisi myös etelässä niin, että ensimmäisiä räntäsateita olisi ehkä odotettavissa. Viime vuosina on juuri kuun vaihteen tienoilla ja marraskuun ensimmäisellä viikolla Helsingissäkin ollut maa ensimmäistä kertaa valkea. Euroopan keskuksen tuorein ajo työntää polaaririntaman Keski-Eurooppaan jo viikkoa aikaisemmin, 21. päivä.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Koska säämallit antavat vihiä tulevasta säästä n. viikon päähän, ei loppukuun säätä voi vielä lyödä lukkoon missään nimessä. Sitä ennen keskitytään torstain mahdolliseen myrskyyn.