Juuri kun ollaan yhdestä myrskystä selvitty on toinen tuloillaan tiistain aikana. Mallit ovat tosin antaneet sen kulkureitistä viime päiviin asti melko eriäviä mielipiteitä ja sen ennustettu voimakkuus on vaihdellut jonkin verran. Vielä eilen GFS malli lupaili Ruotsin rannikolle 25 m/s tuulia, nyt ollaan hieman vähemmissä lukemissa.

Matalapaine ei ole vielä edes kunnolla kehittynyt Atlantilla ja se sijaitsee vielä kaukana Brittein saarilta. Kuitenkin melko suuri lämpötilagradientti on antamassa sille voimaa niin, että se kehittää myrskytuulia Atlantille huomenna iltapäivällä. Se on ehkä voimakkaimmillaan tiistain vastaisena yönä Brittein saarten pohjoispuolella, jonka jälkeen saavutettuaan Norjan ja Ruotsin se kehittää uuden keskuksen aivan Suomen eteläpuolelle.

Tuulia voimistuttaa Brittein saarille kehittyvä laaja korkeapaine ja heikko korkeapaine Länsi-Lapissa. Tuulet näyttää voimistuvan tiistain iltapäivän kuluessa Itämerellä ja Selkämerellä, etenkin Ruotsin rannikolla myrskyää todennäköisesti tiistaina illalla. Silloin matalapaine jää melkein paikalleen ja alkaa pikku hiljaa täyttyä, mutta Brittein korkeapaine rutistaa sen verran, että tuulet voivat olla myrskylukemissa vielä perjantai aamulla hieman eteläisemmillä merialueilla.

Tuulet alkaa puhaltamaan keskiviikkona jälleen pohjoisesta ja uusi annos kylmää ilmaa tuulen avustuksella saa sään tuntumaan todella talviselta.

Sateita tulee maanantaina iltapäivällä, jolloin ne ovat suurimmaksi osaksi lunta, paitsi etelärannikolla mahdollisesti räntää. Tuon mahdollisen myrskymatalan sateet saapuvat tiistaina iltapäivällä, jolloin sataa ehkä enemmän kuin maanantaina. Keskiviikkona lumikuuroja vielä saadaan, mutta ne on torstaita kohti vähenemässä.

Katsotaan saapuvaa myrskyä uudestaan huomenna.

Päivittäin uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan