Tiesitkö, että...

..hiilidioksidi on yksi tärkeimmistä ilmastoa lämmittävistä kaasuista. Sen pitoisuus vaihteli vuosina 1000-1800 noin 270-290 ppmv välillä, eli vaihtelua oli kahdeksansadan vuoden aikana vain noin ±10 ppmv. Viimeisen kahdensadan vuoden aikana 1800-2000 on hiilidioksidipitoisuus noussut tuoreimpien mittausten perusteella lukemiin 381 ppmv, eli kahdessa vuosisadassa on pitoisuus noussut noin 100 ppmv verrattuna 10 ppmv:n vaihteluun kahdeksassa edeltävässä vuosisadassa.

Että kröhöm vaan,  Mr. Bush.

Viime viikon olen ollut töissä tukka putkella, mutta nyt alkoi vihdoin loma. Onneksi lämpöä näyttää omalla lomallakin riittävän. Yli kahdessa kympissä liikutaan seuraavat viikot. Sateita ei sitten Helsingissä ole tullut, ei sitten millään. Lauantaina piti sataa oikein kunnolla, mutta ei. Aamuvuoroon ajaessani oli lupaavan näköisiä pilviä, mutta iltapäivällä oli jo täysin selkeää. Näköjään trendi näyttääkin olevan, että kaikki sateet viistävät Helsingin parin metrin päästä. Vielä toissa päivänä Ilmatieteenlaitos ennusti tämän viikon keskivaiheille sateita jälleen Helsinkiin, nyt ennuste näyttää vain hieman lisää pilvisyyttä. Kuitenkin jos niitä sateita nyt sattuisi tulemaan, on parhaat mahdollisuudet torstain tienoilla ja sunnuntaina tai ensi viikon maanantaina. Kunnon ukkosia ei ole luvassa. Maarianhaminan ennusteessa ukkosia oli kylläkin merkitty tälle viikolle, mutta onpa sieltä jonnin verran matkaa tänne Helsinkiin ja eipä päivää pidempiin ennusteisiin ole enään hirveästi uskomista. Eli suht sateettomalta, kuivalta ja hieman yli 20 asteen säältä vaikuttaa seuraavatkin viikot. Noh, viime kesänä heinäkuun loppu ja elokuun alku saatiin niskaan kunnon kaatosateita, nyt saadaan vain auringon paahtosäteitä. Eipä tunnu enään esiintyvän kenellekään sopivan tuntuista, tasaista kesää, mahtaisiko johtua e.m. hiilidioksidista...hmm...

Loman alettua on taas aikaa kuvata. Nyt on lisätty kuvia lauantaisesta auringonlaskusta Kulosaaresta ja sunnuntaisesta ilmaiskonsertista Kaivopuistosta. Palataan astialle pikapuoliin..

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan