Voimakkaan syysmyrskyn keskus rantautuu Vaasan eteläpuolelle perjantaina illalla seitsemän aikoihin.

Myrskyn tuoma sade alkoi tänään muutaman tunnin etuajassa. Ensimmäinen saderintama on nyt Etelä-Suomen päällä ja se kulkee melko nopeasti ohi. Illan mittaan sateessa on taukojakin ja uusi sadealue saapuilee yön alkutunteina.

Kovimmat sateet Helsingissä on edelleen tulossa aamuruuhkan aikoihin eli 6-8 aikoihin huomenna. Vaikka sade tulee täällä vetenä voi se saada aikaan onnettomuuksia sen hetkittäisen rankkuuden vuoksi.

Mitään dramaattisen uutta ei ole nyt kerrottavana tämän myrskyn osalta. Tiedotusvälineet viestittää siitä varmaan aivan tarpeeksi lähipäivinä.

Merellä siis kovimmat tuulet ovat juuri päivän vaihtuessa lauantaille ja lauantai varmaan tuntuu ja onkin maalla tuulisempi kuin perjantai. Tuuli saa sään tuntumaan jo todella talviselta. Aaltoennustetta voitte käydä katsomassa täällä. Reaaliaikaisia aaltolukemia neljältä eri poijulta Itämerellä voi seurata täältä.

Erilaisten suureiden, kuten ilmanpaineen ja tuulen muuttumista myrskyn saapuessa Vantaalla voi seurata täällä.

Sateen intensiteettiä etelärannikkolla voi seurata täällä.

Olen hiukan flunssassa tällä hetkellä, joten jätän tämän päivän päivityksen tähän. Katsotaan huomenna jos jotain uutta ilmenee.

Päivittäin uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan