Lauantaina sadealue liikkuu maamme yli koilliseen. Sen yhteydessä sade on paikoin runsasta etenkin maan länsiosissa aamun ja puolenpäivän maissa. Myöhemmin iltapäivän ja illan aikana sade on runsainta Oulun läänissä. Paikoin vettä voi kertyä 15 mm. Rintaman yhteydessä voi esiintyä myös ukkosta, vaikkakin hyvin paikallisesti lähinnä maan etelä- ja keskiosissa. Rintaman etupuolella puhaltaa puuskainen tuuli, joka lähinnä idässä voi yltyä 15-20 m/s lukemiin. Lämpötilat nousee idässä ennen sadetta yli +15 asteen, sateen alla jäädään +10 asteen tienoille tai sen alle. Sadealueen jälkipuolella sää poutaantuu lännestä alkaen ja lämpötila ehtii kohota hieman +10 asteen yläpuolelle.

Sunnuntaina äitienpäivänä on syytä varautua sadekuuroihin lähestulkoon koko maassa. Poutaisinta on maan etelä- ja länsiosissa. Ukkosta voi esiintyä paikoin, lähinnä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa. Myös myöhemmin iltapäivällä ja illalla voi Länsi-Lappiin saapua muutama ukkoskuuro. Lämpötilat liikkuvat koko maassa pääosin +10..+15 välillä ja aurinko paistaa kumpupilvien lomasta, Oulun läänissä voi tosin olla hieman pilvisempää. 

Maanantaiksi sadekuurovyöhyke ulottuu Koillis-Suomesta Itä-Suomen kautta maan eteläosiin. Tällä alueella saadaan paikallisia sadekuuroja, myös ukkosta voi esiintyä. Maan etelä- ja keskiosissa ollaan hieman +10 asteen yläpuolella, muualla liikutaan +10 molemmin puolin ja Pohjois-Lapissa jäädään +5 asteeseen. Maan länsiosissa on poutaisinta ja aurinkoisinta.

Tästä eteenpäin Norjan länsipuolelle jämähtää korkeapaine ja Suomen itäpuolella pyörii matalapaine, jolloinka virtaus käy Suomeen suoraan pohjoisesta kääntyen hiljalleen koillisen puolelle. Tällöin ilmamassa viilenee koko maassa. Vielä on epäselvää kuinka kylmäksi sää muuttuu, mutta GFS mallin parviajojen keskiarvo ennustaa ilmamassan olevan selkeästi normaalia kylmempää. Deterministiset ajot ovat tuomassa jopa lunta maan eteläosiin perjantaiksi lämpötilojen jäädessä päivälläkin alle +5 asteen. Tämä tuntuu melko radikaalilta ja GFS onkin mallien kylmimmästä päästä. Euroopan keskuksen malli sen sijaan pitää lämpötilat etelässä +10 asteen molemmin puolin. Kuitenkin viimeaikaista viileämpää on ehkä luvassa.