Viikko alkaa epävakaisena, mutta melko lämpimänä.

Tänään saadaan sadekuuroja maan eteläosissa. Seinäjoen tuntumassa on puolenpäivän aikoihin ollut ukkosta ja niitä voi paikoin esiintyä kylmän rintaman yhteydessä. Kuurot ovat tosin hajanaisia ja sekaan mahtuu aurinkoa. Lämpötila voi kohota kaakossa +19 asteeseen. Kristiinankaupungissa oli kahden aikoihin +18,5. Jos jossain päästään yli +20, olisi se myöhäisin päivä Suomessa jolloin on mitattu yli +20 astetta. Sadekuuroja saadaan pääasiassa maan länsi- ja eteläosissa. Yön aikana rintama hajanaisine sadekuuroineen liikkuu idemmäksi.

Maanantaina lämpimin ilmamassa siirtyy itään. Matalapaine siirtyy Suomen ylle ja täyttyy. Sadekuuroja saadaan lähes koko maassa. Poutaisinta on etelärannikolla ja illalla myös Länsi-Lapissa. Lämpötilat ovat koko maassa pilvisyydestä riippuen +10-15.

Tiistaina matalapaine on lähes täyttynyt, mutta ylämatala indusoi sadekuuroja päivällä etenkin etelään ja itään. Poutaisinta on Lapissa ja illaksi sää poutaantuu ja muuttuu selkeämmäksi muuallakin. Lämpötilat liikkuvat suurinpiirtein maanantain lukemissa.

Keskiviikkona maanpintakorkea yrittää vahvistua Suomen ylle. Suomen eteläpuolella on tosin vielä tuo ylämatala ja se alkaa voimistaa Puolan ylle maanpintamatalaa. Sen myötä kaakkoon liittyvästä lämpimästä rintamasta voi tulla illalla etelään tai kaakkoon heikkoja sadekuuroja. Lisäksi Pohjois-Lapissa saadaan sadekuuroja. Lämpötiloissa ei suuria muutoksia.

Torstaiksi Euroopan keskuksen malli ei tuota etelän matatalaa paljoa siirrä ja alkaa heikentää sitä. Siihen liittyvä rintamavyöhyke voi mahdollisesti tuoda sadekuuroja etelään, vaikka uusimmat ajot eivät näin enään ennusta. Muu maa on poutainen. Lämpötilat liikkuvat samoissa lukemissa.

Loppuviikko näyttää sitten epävakaisemmalta. Perjantaina sadekuuroja ehkä etelään, lauantaina muuallekin, sunnuntaiksi jatkuvampia sateita Lappiin. Ensi viikon alussa Suomi näyttäisi kuuluvan laajan matalapaineen alueeseen ja kun Brittein saarten pohjoispuolelle vahvistuu laaja korkea, alkaa virtaus käydä pohjoisesta. Näin pitkälle mallit eivät tosin ole ollenkaan yksimielisiä.

Eli suht tasaista keliä. Lämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia, välillä tulee sadekuuroja, välillä paistaa aurinko ja muulloin on pilvistä.

Atlantilla on melko hiljaista. Hyvin voimakkaat tuuliväänteet ovat lähes tappaneet trooppinen myrsky Karenin. Sen jäänteet saattaa uudelleen kehittyä loppuviikosta kun tuuliväänteet hellittää. Mikäli se selviää vielä pari päivää voi se uudestaan voimistua hurrikaaniksi asti. Trooppinen myrsky Melissa on myös matkalla tuolle epäsuotuisalle tuuliväännealueelle ja se luokitellaan lähipäivinä enään trooppiseksi matalapaineeksi.

Useat mallit ennustaa trooppisen tai subtrooppisen matalapaineen syntyä Floridasta kaakkoon lähelle Bahamasaaria loppuviikosta. Lisäksi NAM-malli ennustaa semmoisen syntyvän jo nyt alkuviikosta ja se jylläisi Meksikonlahdella kohti Yhdysvaltoja trooppisena myrskynä keskiviikkona.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

Tästä pääset kuvagalleriaan