Perjantain vastaisena yönä ja aamuna on etelässä varauduttava huonoon ajokeliin. Lunta voi kertyä paikoin viidestä kymmeneen senttiä.

Tänään keskiviikkona tietokonemallit ovat paljon yhtenäisempiä kuin viime päivinä. Perjantaille ei nyt näytä olevan myrskyä tulossa. Kovimmat tuulet saadaan matalapaineen jälkipuolella. GFS malli on n. 18-19 m/s kannalla. NOGAPS on samalla linjalla kuten myös useat muut mallit. Ainoa yksinäinen on tuo Saksalainen malli, joka pitää vielä suuresta painegradientista kiinni. Virolainen malli on tullut reippaasti alaspäin ja ennustaa nyt n. 17 m/s.

Torstaina saadaan yksittäisiä lumi- tai räntäkuuroja Oulun läänissä ja Itä-Suomessa kuten myös Pohjois-Lapissa. Päivällä aivan lounaaseen kehittyy sadekuuroja. Itse jatkuvammat sateet saapuvat länsirannikolle illan aikana. Ne alkavat pääosin vetenä, mutta muuttuvat illan mittaan lumisemmiksi. Puolen yön aikaan saadaan Länsi-Suomen läänissä räntä- ja lumikuuroja, rannikoilla tulee ainakin aluksi pääosin vettä.

Sateita saadaan Vaasa-Jyväskylä-Mikkeli linjan eteläpuolella. Runsaimmat sateet painottuu etelärannikolle. Koska virtaus käy lämpimältä mereltä maalle, saadaan sateet näillä näkymin aivan rannikolla pääosin vetenä. Kun mennään joitakin kymmeniä kilometrejä sisämaahan sade muuttuu lumisempaan suuntaan. Eniten lunta saadaan Virolaisen LAM-mallin mukaan Turku-Tampere-Helsinki kolmion alueelle, ehkä Forssaan. GFS malli ennustaa lumikertymäksi tuolle alueelle enimmillään yhdeksää senttiä. Helsingissä sade näyttäisi alkavan aluksi vetenä, mutta voi siis olla, että yön aikana se muuttuu rännäksi. Niinpä aamulla töihin matkaavien kannattaa varata ylimääräistä aikaa, sillä voi olla, että keli on huono.

Muutamat mallit ovat voimistaneet sateita aamupäiväksi etelä- ja kaakkoisrannikolla. Puolalainen malli antaa kolmen tunnin sademääräksi jopa yli 10 mm, GFS malli kuuden tunnin sademääräksi 10 mm. Jokatapauksessa on mahdollista, että etelärannikon tuntumassa voi tulla aamupäivälläkin runsaasti vettä ja mikäli se vain tulee räntänä tai lumena voi lunta kertyä maahan siis melko reippaasti.

Iltapäivän aikana sadealueen pohjoisreunan sateet tulevat ehkä rannikollakin osittain lumena. Iltaa kohti sää alkaa poutaantua ja muuttua selkeämpään suuntaan. Virtaus käy vielä pohjoisesta ja kylmää ilmaa virtaa vielä eteläänkin. Yöllä on pakkasta koko maassa, rannikoilla ollaan lähellä nollaa. Ilmamassa alkaa sitten sunnuntaina lämmetä ja maanantain vastainen yö on jo sitten etelässä lämmin. Ensi viikko on tuon kostean lounaisvirtauksen vuoksi melko pilvinen ja epävakainen, mutta melko lämmin.