Sää on muuttumassa jälleen mielenkiintoiseksi, sillä luvassa on myrskyä ja säätyypin muutosta.

Torstaina sää on poutaista lähes koko maassa. Yksittäisiä sadekuuroja on odotettavissa lähinnä etelärannikolla ja kaakossa. Pohjois-Lapissa saattaa myös tulla muutama tippa vettä tai räntää. Aurinko paistelee selkeältä taivaalta muualla ja lämpötila kohoaa etelässä lähelle +10 astetta, maan keskiosissa ollaan +5 asteen molemmin puolin ja Lapissa muutama aste plussalla.

Perjantaina pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen. Lännessä ensimmäiset hajanaiset sateet saadaan aamun tunteina. Päivällä sataa vettä runsaiten Oulun läänissä. Etelässä sade on vain hetkittäistä ja päivä on suurelta osin poutainen. Idässä iltapäivä on vielä kuiva. Lämpötilat yltävät etelässä +10 asteen tienoille, Keski-Suomessa +5..+10 ja Lapissa 0..+5. Tuulet voimistuvat perjantaina. Aamupäivän paikkeilla tuuli saattaa yltää hetkellisesti myrskylukemiin läntisillä merialueilla.

Lauantaina sataa lähinnä Lapissa, jossa sade voi tulla räntänä. Länteen saapuu tilapäisesti kuivempaa ilmaa ja päivä saattaa olla osin aurinkoinen. Idässä päivä on pääosin pilvinen, mutta aurinko saattaa ehtiä pilkahtaa. Lämpötilat ovat suunnilleen perjantain lukemissa.

Euroopan keskuksen malli on nyt useana päivänä vihjaillut, että sunnuntaina myrskyää. GFS malli on samoilla linjoilla. Atlantille on perjantaina muodostumassa voimakas suihkuvirtaus, joka on indusoimassa hyvin voimakasta matalapainetta Luoteis-Skandinaviaan sunnuntaiksi. Sekä Euroopan keskuksen malli kuin myös GFS malli pitävät matalan keskuspaineena n. 965 hPa. GFS malli on näyttänyt läntisille merialueille välillä 25 m/s, välillä vähemmän. Tilanteessa on muutama mielenkiintoinen meteorologinen yksityiskohta, jonka takia en vielä pitäisi näitä malliajoja täysin luotettavina vaan mielellään odotan torstain ja perjantain ajot, ennen kuin mennään yksityiskohtiin. Jokatapauksessa sunnuntaina voipi olla odotettavissa toistaiseksi syksyn kovin myrsky.

Myrskyn jälkeen sää näyttäisi viilenevän ja ensimmäiset lumihiutaleet saatetaan saadan myös etelässä ensi viikolla.