Suuria muutoksia ei ole luvassa seuraavaan viikkoon.

Viime päivinä viileässä ilmavirtauksessa on syntynyt laajalti lumikuuroja ja niistä on myös saatu lumirakeita maahan asti. Täällä etelässä on näkynyt myös hienoja virga-pilviä, jossa pilvestä satava sade haihtuu pudotessaan kuivaan ilmakerrokseen ja muodostaa pitkiä lähes maahan ulottuvia sadejuovia.

Loppuviikolla ei säässä paljoa muutu. Lämpötilat ovat etelässä hieman +10 asteen yläpuolella, Oulun läänissä +5...+10 ja Lapissa 0...+5. Torstaina ja perjantaina on syytä varautua paikallisiin vesi- ja lumikuuroihin. Perjantaina ne ovat tosin vähemmässä. Aurinko paistelee kumpupilvien lomasta.

Perjantaina illalla Itä-Lappiin saapuu jatkuvampia lumisateita ja samalla siellä tuuli voimistuu. Lauantaina Pohjois-Lapissa tulee jatkuvammin lunta kohtalaisen tuulen kera. Suomen eteläosia viistäen on itään kulkemassa kehittyvä matalapaine, mutta sen reitti ja aikataulu on auki. Siitä saattaa ulottua etelään jatkuvampia vesisateita lauantain kuluessa. Sunnuntaina vesi- ja lumikuuroja voidaan saada lähes koko maassa länttä lukuunottamatta. 

Näillä näkymin ensi viikolla ilmamassa hitaasti lämpenee, mutta edelleenkin ollaan keskiarvon kylmemmällä puolella. Niinpä kesän paluuta saadaan odottaa toukokuun viimeiselle viikolle asti.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä

96673464.jpg