Lyhyt päivitys tällä kertaa flunssan takia.

Ilmamassa on nyt pikku hiljaa lämpenemässä ja viikonvaihteessa on ensimmäinen annos hieman keväisiä lämpötiloja luvassa etelään. Sitten jälleen viilenee.

Viikonloppuna Suomessa vallitsee lounainen ilmavirtaus ja lauantain aikana lännestä saapuu saderintama. Päivällä sateet painottuvat Oulun läänin itäosiin ja Etelä- ja Keski-Lappiin. Myös aivan maan länsiosissa tulee paikoin räntäsateita. Aurinko näkyy parhaiten etelässä ja idässä. Nollaraja kipuaa aina Etelä-Lappiin asti. Etelässä ollaan muutama aste plussalla.

Sunnuntaille mentäessä GFS malli on indikoinut, että uusi osakeskus kulkee maan eteläosien yli itään. Tuossa yhteydessä lunta voi hetkittäin tulla melko runsaasti. Jälkipuolella myös räntä- tai vesisade on mahdollista. Toisaalta Euroopan keskuksen malli vie osakeskuksen selvästi eteläisempää reittiä eikä toisi sunnuntaiksi merkittävää sadetta. Lämpötilan ECMWF nostaa jopa neljään asteeseen lännessä. Jokatapauksessa sunnuntain ennuste on vielä avoin.

Alkuviikolla näyttäisi tulevan sateita, runsaimmiten etelään ja maan keskiosiin. Lämpötilat ainakin etelässä ja maan keskiosissa suojan puolella. Viikon puolivälissä sää mahdollisesti jälleen viilenee koko maassa.

Olin suunnitellut kaikkea kivaa tähän päivitykseen, mutta ne nyt saa jäädä odottamaan tervehtymistä.