Pahoittelut, että edellisestä päivityksestä on kulunut yli viikko. Sen verran kiireitä on pitänyt, että aikaa kirjoittamiseen ei ole juuri ollut.

Alkava viikko mennään vaihtelevassa säässä:

Ma,Ti,Ke on tuulista ja sateista syyssäätä. To,Pe sateet ja tuulet heikkenee. La,Su sateet palaavat ja tuulet voimistuvat. Sitä seuraavalla viikolla olisi ehkä hetkellisen kylmenemisen merkkejä.

Maanantaina iltapäivällä sadetta saadaan lähinnä maan pohjoisosissa, jossa se tulee suurelta osin vetenä, Pohjois-Lapissa räntänä tai lumena. Oulun läänissä sää on utuista ja tihkua tai sadekuuroja saadaan laajalti. Maan keskiosissa ja aluksi etelässäkin on poutaista ja osin aurinkoista. Päivällä lämpötilat ovat etelässä ja maan keskiosissa +5 asteen molemmin puolin, pohjoisessa nollan molemmin puolin. Iltapäivällä etelässä pilvisyys lisääntyy ja illan aikana lounaasta saapuu sadealue. Siinä yhteydessä lounaisilla merialueilla tuuli saattaa yltyä myrskyksi. Illan aikana sadealue liikkuu maan eteläosien yli ja yöllä sataa etenkin maan keskisosissa.

Tiistain vastaisena yönä etelässä sade taukoaa hetkeksi, mutta etelästä on aamulla saapumassa lämmin rintama, joka liittyy Tanskan yllä olevaan matalapaineeseen. Sadealueen ajoituksessa on jonkin verran hajontaa, mutta päivällä sadetta on odotettavissa etelässä. Edellisen sadealueen, joka on Oulun läänissä, ja uuden sadealueen väliin mahtuu kapeneva poutainen kaistale. Lapissa päivä on myös pääosin poutainen. Päivällä lämpötilat +5..+10 asteen tienoilla etelässä ja +5 maan keskiosissa, Lapissa nollassa tai hieman pakkasella. Illan aikana sadealue levittäytyy laajemmalti maan keskiosiin. Tuuli saattaa jälleen iltapäivän ja illan aikana voimistua myrskyksi asti. Lisäksi on pieni mahdollisuus, että tuuli yltyy maa-alueilla vaarallisen voimakkaaksi. Tietokonemallit ovat kuitenkin ajoituksen puolestaan eriäviä, joten yksityiskohtia ei voi vielä lyödä lukkoon.

Keskiviikkona sateet alkavat heiketä lännestä alkaen, mutta sadekuuroihin on syytä varautua koko maassa, pohjoisessa sade tulee räntänä tai lumena. Lämpötilat etelässä +5 asteen yläpuolella, keskiosassa maata +5 asteen tienoilla ja Lapissa pikkupakkasta. Matalapaineen jälkipuolella koillisesta alkaa virtaamaan voimakkaasti puuskaisen tuulen kera Lappiin hyvin kylmää ilmamassaa.

Torstaina heikko korkean selänne vaikuttaa etenkin maan keski- ja pohjoisosiin. Niinpä etenkin pohjoisessa päivä on poutainen ja aurinkoinen. Tällöin tuossa kylmässä ilmamassassa lämpötilat jäävät päivälläkin selvästi pakkasen puolelle. Lapissa ollaan -10 asteen kylmemmällä puolella ja Oulun läänissäkin ollaan pakkasella. Maan eteläosissa vanhaan matalapaineeseen liittyen saadaan paikallisia sadekuuroja. Etelässä päivä on melko pilvinen, mutta aurinko saattaa hetkittäin pilkahtaa.

Loppuviikosta Lapissa lämpötilat ovat nousussa kun virtaus kääntyy lounaan puolelle. Tuulet voimistuvat ja sateita saadaan lähestulkoon koko maassa. GFS ja Euroopan keskuksen ajot seuraavalle viikolle antavat tällä hetkellä pientä toivoa, että eteläänkin saataisiin vihdoin ensilumen maistajaiset. Tosin kuten aina, tuohon tilanteeseen on vielä yli viikko ja vielä ei suksia kannata ottaa esille.

Hurrikaani Paloma iskeytyi tänään Kuubaan neljännen luokan hurrikaanina, jossa tuulen nopeudet olivat yli 60 m/s. Paloman myötä Atlantilla rikottiin ennätyksiä. Ensimmäistä kertaa historiassa Atlantilla on havaittu ns. "major" (Cat 3 tai voimakkaampi) hurrikaaneja viitenä eri kuukautena yhden hurrikaanikauden aikana. Lisäksi Paloma on toiseksi voimakkain Atlantin hurrikaani marraskuussa.