Sitä meinaa joillakin mennä jo usko kesän tuloon. Muistettakoon, että viime keväänä oli samaan aikaan myös räntäsateita aivan rannikolla. Keväällä on kurjaa se, että sumua esiintyy paljon. Yleisesti se johtuu siitä, että aurinko pystyy näin pitkällä kevättä lämmittämään mantereita nopeammin ja niinpä mantereille syntyy hiukan lämpimämpää ilmaa johon siten mahtuu enemmän kosteutta. Kun meri on vielä osittain jäässä ja erittäin kylmä, sieltä puhaltava merituuli tuo kuivempaa ja kylmempää ilmaa. Koska kylmään ilmaan mahtuu vähemmän kosteutta, on osan mantereilla olleesta vesihöyrystä tiivistyttävä pilviksi ja niinpä saadaan nauttia ankean sumuisasta säästä, etenkin etelärannikoilla.

Tänään oli jälleen tyypillistä, yöllä jäätyneet tienpinnat ja aamulla satanut räntä sai tien todella liukkaaksi ja kitkoilla ajaminen oli yhtä taitoluistelua. Päivällä sitten pysyttiin plussan puolella ja jälleen sai jäät ja lumet kyytiä, vaikka ei niiden määrä ole viime päivinä suuresti vähentynyt jatkuvien yöpakkasten ja räntäsateiden tuoman vaihtelun takia.

Klikkaa suuremmaksi

Kosteaa on, niin maanpinnalla kuin ilmassa. Suhteellinen kosteusprosentti on jatkuvasti yli 90% ja yöllä lähennellään 100%.

 

Klikkaa suuremmaksi

Vanki. Viime kesänä istutettu puun alku odottaa pääsyä vapauteen.