Usein sitä kiroaa kun sääennustukset ovat joskus väärässä. Onneksi joskus se on hyväkin asia, että alkuperäiset ennusteet eivät näytä tulevan toteen. Vielä viikonloppuna oli vapuksi luvassa viilenevää ja sateista säätä, ainakin tänne Etelä-Suomeen ja olisi taas vappu mennyt entistä kosteammissa merkeissä. Uusimpien ennusteiden mukaan ainakin sateilta tultaisiin välttymään ja eipä se lämpötilakaan hirveästi näistä päivistä poikkea. Eli kymmentä astetta ja aurinkoista nyt on luvattu vappuaatoksi. Tosin on muistettava, että ei ne ennusteet aina pidä paikkaansa edes seuraavalle päivälle. Hyvältä kuitenkin nyt näyttää.

Ja paremmalta vielä vapun jälkeen. Wetterzentralenin malliennusteen mukaan Suomeenkin olisi tulossa yli 20 asteen lämpötiloja vappuviikon jälkeen. Vaikka ei aivan helteisiin yllettäisi niin aika samankaltainen tilanne olisi luvassa kuin viime vuonna, jolloin toukokuussa tuli lyhyt hellejakso. Saapa nähdä kuinka pitkälle idästä tuo ilma valtaisi alaa ja pitääkö tuo malli nyt ylipäätään ollenkaan paikkaansa. Kiva kuitenkin elätellä toiveita. 

Vielä kesän merkeistä puuttuu puista lehtien alut, mutta hyönteissyöjiä saapuu nyt lämpimien tuulien tuomana, sillä esim. sitruunavästäräkki bongattiin tänään Viikissä ja kirjosieppokin on saapunut, eli nyt viimeistään pöntöt kuntoon. Eipä tällä kertaa muuta, enpä ole kuvia ehdinnyt ottaa.