Sää on vaihtelevaa seuraavan viikon ajan. Keskiviikkona sää viilenee tuntuvasti, viikonloppuna kuitenkin lauhtuu uudestaan.

Huomenna tiistaina sää on suuressa osassa maata poutaista, lämpötilat ovat koko maassa nollan molemmin puolin, etelässä ja Pohjois-Lapissa nollan yläpuolella, idässä ja Keski-Lapissa hieman pakkasella. Pilvisyys on runsainta Lapissa, jossa saadaan yksittäisiä lumi- ja räntäkuuroja, etelässä on vielä sumuista, mutta päivän mittaan sää kirkastuu jonkin verran.

Keskiviikon vastaisena yönä ja aamuna voi Föhn-tuuli puhaltaa luoteessa ja sää lämmetä sen myötä. Tuo on tosin on vielä epävarmaa.

Yön aikana kylmä rintama on liikkumassa luoteesta kohti kaakkoa. Sen yhteydessä saadaan lumikuuroja. Rintaman jälkipuolella liikkuu konvektionauha yläsolan alueella. GFS mallin mukaan siinä yhteydessä voi kuurosoluissa ilmetä heikkoa salamointia yön ja aamun aikana Lapissa, Oulun läänissä ja Pohjanmaan rannikolla. Perämeren rannikkoalueilla on pienen pieni mahdollisuus paikallisille pyörteille.

Iltapäivällä sää on suuressa osassa maata poutainen ja aurinkoinen, mutta maan keskiosissa ja itärajalla saadaan lumikuuroja. Etelässä on päivällä vielä plussa-asteita, mutta iltaa kohti mennään pakkaselle. Muualla maassa on pakkasta päivälläkin. Päivä on hyvin tuulinen. Tuuli saattaa olla vaarallisen voimakasta Lapissa aamun tunteina ja myöhemmin päivällä myös esim. Pohjanmaan rannikolla. Puuskissa tuuli voi olla lähes myrskyisää, sillä rajakerroksen lämpötilaprofiili muuttuu lähes kuiva-adiabaattiseksi ja turbulenttisuus lisääntyy niin, että puuskat yltävät n. 20 m/s, mahdollisesti voimakkaammiksikin.

Torstaina voimakas luoteisvirtaus jatkuu ja koko maassa ollaan pakkasella. Pohjoisessa lämpötilat laskevat -10 asteen kylmemmälle puolelle ja Keski-Suomessa ollaan -5 asteen molemmin puolin. Etelässä on muutama aste lauhempaa. Päivä on melko aurinkoinen, mutta lumikuuroja saadaan vielä maan keskiosissa ja Pohjois-Lapissa. Tuuli lisää edelleen pakkasen purevuutta. Ilmamassa on torstaina jo hyvin kylmää. Siinä missä 850 hPa lämpötila on huomenna tiistaina Lapissa paikoin n. +3 C, on se torstaina jo n. -17 C. Torstaina illalla Suomeen virtaa jopa arktista ilmaa joka kattaa lähes koko maan perjantaina. Voimakas tuuli kuitenkin estää lämpötilojen tippumisen kovin alhaisiksi maanpinnalla. Mikäli oltaisiin heikkotuulisessa korkeapainetilanteessa niin kyseisessä ilmamassassa voitaisiin mitata yli 20 asteen pakkasia.

Perjantaina kuitenkin edellä mainitusta syystä hyvin stabiilia rajakerrosta ei pääse syntymään ja lämpötilat ovat etelän n. -5 asteesta pohjoisen n. -12 asteeseen. Päivä on vielä pääosin aurinkoinen ja poutainen.

Lauantaiksi sää kuitenkin pilvistyy ja virtaus kääntyy puhaltamaan lännestä. Lämpötilat tippuvat koko maassa etelän ja lännen -1 ja idän n. -10 asteen välille. Lumisateita saadaan lähinnä Lappiin ja Oulun lääniin.

Sunnuntaille mentäessä sateita saadaan myös etelämpänä ja ne näyttäisivät tulevan vetenä tai räntänä. Lämpötilat ovat nollan molemmin puolin.

Alkuviikolla sää jatkuu vaihtelevana. Välillä on lauhaa, välillä viilenee. Ensi viikko kuitenkin näyttäisi hieman menneitä päiviä kylmemmältä ja välillä GFS on antanut viitteitä, että polaaririntama saattaisi liikkua etelämmäksi, jolloin matalapaineet kulkisivat eteläisempää reittiä ja talvelle olisi paremmat mahdollisuudet etelässäkin. Tuo tosin vielä vaihtelee päivittäin, joten mitään varmaa ei voida sanoa. Tänään parviajojen keskiarvo oli jälleen menossa kevättä kohti.

Yksi mielenkiintoinen knoppitieto kertoo, että juuri näinä aikoina vietetään ilmamassan keskiarvon suhteen vuoden kylmintä aikaa. Tästä eteenpäin ilmamassan 30 vuoden keskiarvo lähtee nousuun. Eli siinäkin mielessä kevättä kohti ollaan matkalla.