Olipa vaihtelevaa säätä eilen täällä Helsingissä. Aamupäivä oli täysin poutaa ja selkeää ja niinpä olin lähdössä kuvailemaan hyvin mielin. Kuitenkin juuri ennen lähtöä alkoi tutkakuvan kaiut huolestuttaa, sillä niitä näytti riittävän, etenkin Helsingin ympärillä. Lähtiessä oli vielä aurinkolaseille käyttöä, mutta kun metrotunnelista poistui keskustassa oli pilvet jo vallanneet taivaan. Eipä aikaakaan kunnes ensimmäinen reippaampi sadekuuro iski päälle ja jonkin verran ehti vaatteet kastua ennen kuin pääsi suojaan.

Kun taas sade lakkasi päätin käväistä Suomenlinnassa, jonne päästyäni alkoi taas aurinko vaihteeksi paistamaan, juuri sen verran, että uskalsi käväistä Mustasaaren päädyssä vain havaitakseni, että lisää kuuroja on tulossa. Sitä rataa ilta sitten menikin.

Kustaanmiekkaan päästyäni aurinko porotti hienosti, mutta äärimmäisen kovalta tuntunut tuuli sai kyllä hytisemään kun vaatteet olivat vielä kosteita ja pelkkä paksumpi pusero matkassa ei pysäyttänyt tuulta sitten yhtään. Suoraan mereltä puhaltanut tuuli ja kymmenen astetta teki kyllä terää. Sormet oli vielä kotiin päästyä niin kohmeessa, ettei tekstiviestiä pystynyt kunnolla kirjoittamaan.

Kuvia tuli jälleen otettua niin paljon, ettei tiedä mistä alottaisi. Eli laitan niitä esille taas sitä tahtia kun ehdin. Tänään kun täytyy vielä mennä Lordin voitonjuhliin niin sieltä tulee varmaan jälleen toista sataa kuvaa koneen täytteeksi. No, pikku hiljaa hyvää tulee.

Kuvasta pääset galleriaan

Tästä pääset kuvagalleriaan