Aamulla luennolta kotiin saavuttua tuli luettua sähköpostista tuoreimmat lintubongaushavainnot ja siellä mainittiin Finlandia talon edustalla lymyilevistä kahdesta mandariinisorsasta. Ei kestänyt kuin alle kaksi minuuttia ja olin jo autossa matkalla paikan päälle. Olipa ensin pilvinen sää ja paikalla oli tullessani vain kaksi muuta bongaria, mutta hetki hetkeltä alkoi saapua lisää ihmettelijöitä.

Iltapäivällä sitten alkoi aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja piti alkaa poistaa jo täynnä olevalta muistikortilta turhia kuvia, jotta kirkkaampia kuvia hienoilla väreillä mahtuisi edes joitakin.

Kyllä ne on veijarimaisen suloisia lintuja.

 

Klikkaa suuremmaksi

Kaksi koirasta oli ilmestynyt aamulla Töölönlahdelle. On meinannut mennä monelle kahvi väärään kurkkuun kun on saanut viestin lintujen saapumisesta.

 

Klikkaa suuremmaksi

Kuin kaksi marjaa. Väriloistoa auringonpaisteessa.

 

Klikkaa suuremmaksi

Kyllä tuli ihan kelpo kuvia vanhalla zoomiputkella, tosin oli melkein orpo olo, kun vieressä seisoo "ammattilaiset" kolme kertaa isommilla, kuvanvakaajilla varustetuilla mörssäreillä, joilla saa koko kauneuden mahtumaan isoon kuvaan...(jos jollain olisi tarpeeton Canon 300mm f/4 L IS keräämässä pölyä, niin tänne vaan..vink* vink* :)

 

Laitanpa huomenna lisää kuvia kunhan saan niitä käsiteltyä. Luvassa muun muassa kahden eksoottisen mandariinisorsan sekä kahden suomalaisen naakan viileä kohtaaminen..