Myrskyt ovat nyt ainakin toistaiseksi ohi ja sää rauhoittuu selvästi kun korkeapaineen selänne vahvistuu Suomeen. Niinpä lumiset ovat maisemat periaatteessa koko maassa ainakin tämän viikon.

Viime päivien matala noudatti melko hyvin ennusteita ja teki niinkuin pitikin, lunta etelään, paitsi rannikolle ensin vettä. Onneksi näin, että ainakin Helsingin keskustassa säästyttiin liikennekaaokselta vaikka sellainen heti kehä III:lla vastassa olikin. Tällä hetkellä Helsingissä satelee vielä yön tunteina lunta, joka pitää ajokelin huonona vielä huomennakin.

Sää siis rauhoittuu ja pysyy maanantaihin asti melko samanlaisena. Muutaman asteen pakkasella pysytään rannikollakin. Aurinko tulee paistamaan ja tuuletkin ovat laantumassa torstain aikana. Eli hienoa talvista ulkoilukeliä näin aikaisessa vaiheessa, tosin hiihtämään ei aivan rannikolla kyllä vielä pääse.

Perjantai-iltana on pienen pieni mahdollisuus, että joitakin lumisateita voidaan Helsingissä saada vaikka Ilmatieteen laitos ei tätä tällä hetkellä ennusta. Maanantaina rannikon ylle kehittyy pikkuinen matalapaine, joka tuo sateita. Sateen olomuoto on vielä vähän auki, räntä on paras veikkaus, etenkin rannikolle. Lämpötila nousee hieman nollan yläpuolelle etelä- ja lounaisosassa maata. Tiistaiksi sää taas kylmenee nollaan tai pakkasen puolelle ja pysyy nollan kieppeillä todennäköisesti ensi viikon lauantaihin asti.

Dramaattisimmat säät ovat siis nyt toistaiseksi ohi. Itsellä tosin riittää dramatiikkaa kun tentti on vielä perjantaina edessä ja melko tärkeä sellainen. Kaksi uutta kurssia alkoi juuri ja vasta nyt aletaan päästä itse asiaan meteorologiassa kaiken sen teorian ja yhtälöiden vääntämisen jälkeen. Numeerinen meteorologia keskittyy säähavaintomalleihin ja synoptinen meteorologia itse sääennustukseen, sääkarttojen piirtämiseen ja käytännön meteorologiaan.

Uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan