Tuleva viikko tuo tullessaan vaihteeksi viileämpää säätä. Poikkeuksellisen lämpimät säät vaihtuvat siis hieman jopa keskiarvojen alapuolelle. Sateet jäävät kuitenkin etelässä melko vähiin.

Viikko on lyhykäisyydessään täällä etelässä seuraavanlainen:

Maanantaina vielä lämmintä, tosin tuulista ja paikoin joitakin sadekuuroja voi tulla.

Tiistaina virtaus kääntyy puhaltamaan pohjoisesta ja sää viilenee tuntuvasti kun lähes arktista ilmaa saapuu Suomeen.

Keskiviikko on viikon kylmin päivä hyvin kylmän yön jälkeen, lämpötila jää päivälläkin nollan tuntumaan, iltaa kohden tuuli voimistuu ja sateita saadaan etelää myöden melko lumisessa muodossa.

Torstaina on edelleen tuulista, mutta lämpimämpää, sateita saadaan yleisesti, kuitenkin vähiten etelässä ja lännessä.

Viikonlopun ja pääsiäisen sää näyttää epävakaiselta, lämpötiloiltaan suht normaalilta vuodenaikaan nähden eli viiden asteen tuntumassa, sateita saadaan aina välillä, niiden olomuoto on vielä epäselvä etelän osalta, muualla tullee ainakin räntää ellei lunta.

Viikon merkittävin sääilmiö on keskiviikkona Suomen pohjoispuolelle saapuva matalapaine. Se näyttää edelleen ärhäkältä. Eri mallit antavat sen sijainnille eri arvauksia. Lappiin on maa-alueille ehkä odotettavissa vaarallisen voimakasta tuulta keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi ja mahdollisesti muuallekin maahan. Euroopan keskuksen malli toisi eteläänkin hyvin tuulista säätä. Merialueilla päästään todennäköisesti paikoin myrskylukemiin. Sää tulee olemaan myös hyvin puuskaista voimakkaan alatroposfäärin suihkuvirtauksen takia.

Lämpötilan nollaraja kulkee alkavalla viikolla päivisin keskimäärin Keski-Suomen ja Oulun läänin korkeudella.

Pääsiäisen jälkeen sää näyttäisi jälleen lämpenevän kunnolla kun korkeapaine siirtyy Suomen itäpuolelle ja virtaus puhaltaa lounaasta.

Lisää kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan