Se on syksy. Tosin lämpötilat ovat vielä hieman keskiarvoja korkeammalla, mutta paluuta ei ole enään 20 asteen lämpötiloihin, sillä silloin oltaisiin ennätyksiä rikkomassa. Lähellä käytiin nytkin, sillä myöhäisin 20 asteen rikkoutuminen on ollut 28 syyskuuta, eli tänään.

Atlantilla on juuri muodostunut trooppinen myrsky Isaac, mutta se ei uhkaa maata eikä todennäköisesti voimistu hurrikaaniksi. Karibian itäpuolella on pieni trooppinen aalto, joka saattaa voimistua myrskyksi. Sillä on pitkään aikaan parhaimmat mahdollisuudet tulla lähelle Yhdysvaltoja, tosin todennäköisin kohde olisi Bahamas ja sen läheiset saaret ensi viikon aikana. Hurrikaaniksi sen ei tällä hetkellä ennusteta voimistuvan.

Filippiineille iski nelosluokan taifuuni, joka on varmaan tämän myrskykauden voimakkain maihin iskenyt myrsky. Se kulki pääkaupungin Manilan läpi tuoden sinne ykkösluokan myrskyn tuulia. Pahiten kärsineiltä alueilta ei ole vielä saatu vahinkoilmoituksia.

Takaisin Suomeen...

Seuraavan seitsemän päivän sää näyttää melko monotooniselta: lämpötila vaihtelee 10-15 asteen välillä, sateen mahdollisuus lähes joka päivä ja sumuja voi esiintyä yleisesti. Seuraavaksi kuitenkin hieman tarkempi yritys kerätä globaalista GFS ja Englannin ilmatieteenlaitoksen malleista todennäköisin sää ensi torstaihin asti.

Pe: Lämpötila vähän 10 asteen yläpuolella... sateen mahdollisuus... Helsingin yli kulkee lämmin rintama, joka tuo sateita, mutta sen jälkipuolella saattaa hetken aikaa aurinko pilkahtaa ellei kylmä rintama ehdi kiriä sitä kiinni..

La: Lämpötila lähes sama kuin perjantaina... sateen mahdollisuus aluksi vähäisempi, mutta tihkua voi kuitenkin tulla yleisesti... iltaa ja yötä kohti sateen mahdollisuus kasvaa... keskipäivällä Helsinki on kahden okluusiorintaman välissä..

Su: Lämpötila n.13 C... sadetta melko todennäköisesti... pieni matalapaine pyyhältää päivän aikana Etelä-Suomen läpi..

Ma: Lämpötila 15 asteen tienoilla... sadetta mahdollisesti aamulla ja illalla, mutta iltapäivällä hieman poutaisempi jakso... matalapaineen keskus on aivan Etelä-Suomen päällä aamupäivällä, mutta siirtyy päivän aikana Suomen ulkopuolelle..

Ti: Lämpötila hieman alle 15... suuri sateen todennäköisyys... tuuli voi hieman voimistua... Ruotsin molemmin puolin kaksi matalan keskusta pyörittävät okluusiorintamia Suomeen... välissä voi aurinko pilkahtaa Ilmatieteen laitoksen mukaan, mutta huonolta näyttää nyt..

Ke: 15 asteen tienoilla... koko päivän on sateen todennäköisyys..

To: 15 astetta... sadetta, mutta yötä kohti poutaantuvaa..

Tämän jakson jälkeen näyttäisi perjantai olevan ehkä kuivempi päivä, mutta viikonloppu jälleen voimakkaita sateita. Lokakuun 10. päivänä eli tiistaina on GFS mallin mukaan poutaa ja mahdollisesti aurinkoista, mutta kylmää. Seurataan uusia tuulia tulevien päivien aikana.

Päivittäin uusia kuvia alla olevasta linkistä!

Tästä pääset kuvagalleriaan