Vesi-, räntä- ja lumisateita saadaan Suomessa viikonloppuna ja samalla sää viilenee. Kaakkois-Euroopassa muodostumassa hyvin voimakas matalapaine.

Viikonloppua sävyttää siis sateet, jotka tulevat niin vetenä kuin lumenakin. Etenkin aluksi etelässä ja lännessä sateet tulevat silkkana vetenä, mutta hiljalleen sateet muuttuvat lumisemmiksi Keski-Suomesta alkaen. Viikonlopun aikana lunta voi kertyä paikoin Keski- tai Itä-Suomeen 15-20 cm GFS mallin mukaan. Lumisateet heikkenevät pohjoisessa viikonlopun mittaan.

Jotta jatkoa voidaan tarkastella on katsottava mitä kummaa tapahtuu Mustanmeren tienoilla. Länsi-Euroopassa Atlantilla on laaja korkeapaine ja Keski- ja Itä-Euroopassa vallitsee voimakas matalapaine. Tuohon tämän päivän myrskyyn liittyen on kylmää ilmaa virrannut eteläiseen Eurooppaan ja vastaavasti yläsola on porautunut Välimerelle asti. Tuohon hyvin voimakkaaseen negatiivisesti kallellaan olevaan yläsolaan liittyen on nyt Kreikan tienoilla kehittymässä matalapaine, joka liikkuu huomiselle mentäessä koilliseen kohti Mustaamerta. Tuo matalapaine tuo huomenna päivällä myrskytuulia Kreikan ja Turkin merialueille. Lisäksi aamupäivällä maiden rannikoilla saadaan melko voimakkaita ukkosia.

Lauantai-illasta alkaen matalapaine siirtyy Mustanmeren länsiosiin. Siinä vaiheessa se kokee äkillisen syvenemisen pommin lailla ja voimistuu. Syynä on osittain ideaalit suihkuvirtausten sijainnit, jolloin matalapaine on voimakkaan polaarisuihkuvirtauksen vasemmalla jarruuntumisalueella, sekä heikomman suihkuvirtauksen oikealla kiihdytysalueella. Sunnuntai-aamuna matalapaineen keskuspaine on n. 977 hPa. GFS malli ennustaa, että tuulet voimistuu sunnuntain vastaisena yönä Mustallamerellä myrskylukemiin ja voimakkaimmillaan keskituuli puhaltaa lähes 30 m/s. Krimin niemimaalla tuulet ovat sunnuntaina aamulla hyvin voimakkaita, maa-alueillakin voimakkaimmillaan 18-20 m/s. Tuulituhoja tulee ilmenemään.

Siitä tuo matalapaine matkaa yläsolaa pitkin luoteeseen. Sen myötä suureen osaan Itä-Eurooppaa tulee melko runsaasti lunta etenkin Ukrainaan ja Valko-Venäjään. Tästä  eteenpäin tulee sitten erot mallien välillä ilmi. Euroopan keskuksen malli tuo matalapaineen maanantain vastaisena yönä jo Valko-Venäjän pohjoisosiin, kun taas GFS pitää sen vielä Ukrainan puolella. Tiistain vastaiseksi yöksi Euroopan keskus vie matalan Puolan ja Liettuan rajalle kun GFS sijoittaa sen vasta Valko-Venäjälle. Eli eroja tuon matalan mallintamisessa on. Euroopan keskus tuokin sen myötä eteläiseen Suomeen melko tuulista säätä maanantaille kun taas GFS ei. Näin ollen maanantain tuulisuus riippuu siitä kunpi malli on oikeassa. Luottaisin enemmän Euroopan keskuksen mallin tulkintaan ja niinpä maanantaina voi Suomenlahdella ja lounaisilla merialueilla olla pieni riski myrskytuulille vaikka todennäköisempää on, että tuuli on "vain" kovaa. Etelässä tuuli on melko voimakasta ja puuskaista.

Samalla tuon itäisen virtauksen myötä sää alkaa viiletä päivä päivältä. Päivisinkin ollaan pakkasella etelää myöden. GFS mallin parviennusteen mukaan kylmintä olisi torstai-perjantain tienoilla. Silloin etelässäkin olisi päivällä -5 C ja pohjoisessa -10-15. Selkeinä öinä voi lapissa olla viikolla -20 astetta pakkasta.

Sateet näyttävät jäävän melko vähiin ensi viikolla. Korkeapaineen selänne vaikuttaa suuren osan viikosta Suomessa, kun matalapaineet painottuu Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Muutos näyttäisi saapuvan vasta perjantain/lauantain tienoilla, jolloin Atlantilta saapuisi laajempi ja voimakkaampi matalapaine, joka toisi mukanaan lämpimämpää ja kosteampaa ilmaa viikonlopuksi.

Euroopan säästä vielä sen verran, että sää siis viilenee Etelä- ja Itä-Euroopassa. Hiukan räntää voidaan saada Kreikan vuoristoissa tiistaina ja myöhemmin viikolla myös Espanjassa.

Eli sää viilenee ja ensi viikolla sateet jäävät Suomessa vähemmälle.