No onpas tullut kevät, jo pikkulinnuille.. ja isommillekin. Ensimmäinen varsinainen muuttolintu saapui näköpiiriin viime torstaina kun oman pihapiirin sepelkyyhky alkoi kehrätä. Ja tänään kurjasta kelistä huolimatta kävin hankkimassa jo keväiset aurinkolasit valmiiksi hienojen päivien varalle. Kuulemma Kimilläkin on samaa merkkiä lasit...no, enpä tiedä onko tuo nyt kehu niille laseille, mutta joka tapauksessa.

Aurinko lämmittää niin, että kesäiset sankat sadekuurot alkaa esiintyä, mutta vielä lumen tai rännän muodossa. Niin kävi viime perjantaina kun aivan rannikolla tuli yllättäen sankka pyry, joka kuitenkin oli nopeasti ohi.

Klikkaa suuremmaksi Ihmiset alkoi näyttää hyvin nopeasti aika huvittavilta kun lumi ei ehtinyt sulata edes nenän päältä.

 

Klikkaa suuremmaksi Näkyvyys oli pyryn aikana erittäin huono ja saipa se heti aikaan liikennekaaoksen teillä viime vuoden saman ajankohdan tapaan.

 

Klikkaa suuremmaksi Mereltä levinnyt kuuro veti klippaninkin sumuverhoon, mutta nopeasti sateen lakattua alkoi sää seljetä ja sinistä taivasta pilkahdella.

 

Klikkaa suuremmaksi Kotiin päästyä toinen kuuro sattu pään päälle ja lisää kylmää vettä kevään niskaan tippuili taivaalta.

 

Täydellisenä vastakohtana tälle tiistaille ja viime perjantaille sattui niiden väliin hienoja ulkoilukelejä, kuten sunnuntai, jolloin kaduilla lumi ja jää suli nopiasti ja melkeinpä kastui kengätkin. Viikissä ei reissulla muuttolintuja ilmennyt, mutta ulkoiltua tuli parin tunnin verran.

 

Klikkaa suuremmaksi Hieno sää ja linnut laulaa.

 

Klikkaa suuremmaksi Kasvien talviset jäänteet odottaa uutta väriä.