Tulipa se helle sieltä sittenkin. Ja onpa viikon vaivannut flunssakin takana päin.

Tänään siis eiliseen tapaan oli lämmin päivä suuressa osassa maata. Helsingissä käytiin pikaisesti hellelukemissa ja monissa paikoissa käytiin epävirallisesti jopa yli 28 asteen lämpötiloissa. Matka vei tänään keskustaan ja Tähtitorninmäelle. Sitten käytiin terassilla ja lopuksi vielä kesän ensimmäiset jäätelöt vielä käheään kurkkuun. Vaikka merituulen piti tänään viilentää rannikkoa, ei sitä ainakaan keskustassa pahemmin huomannut vaikka hieman enemmän tuuli kuin eilen. Tuulenpuuskat olivat lämpimiä ja terassilla jäät sulivat juomista melko nopeasti.

 

Klikkaa suuremmaksi

Kauppatorilla melskeen keskeltä pystyi loikkimaan meren viereen katselemaan koska isot laivat lähtee tai minne Suomenlinnan lautta seuraavaksi rantautuu ryminällä.

 

Klikkaa suuremmaksi

Tähtitorninmäellä on ruohikko vihertymässä. Vihreämpää ruoho on kuitenkin toisella puolen, sillä sinnepä se aurinko enemmän porottaa. Jokatapauksessa talvella niin karun näköinen mäki alkaa saada kesäistä väriä.

 

Klikkaa suuremmaksi

Helteen aiheuttama kangastus.

 

Seuraavat päivät ovat vielä kesäisiä, mutta pikku hiljaa ollaan palaamassa maan päälle taivaallisista lämpötilalukemista ja matalapaineet ovatkin lähestymässä. Hyvä niinkin, sillä luonto kaipaa vettä.